Радуљица: Уздигнуте главе идемо кући!

Битна је победа, слаже се и Бјелица.

Кошарка 14.09.2019 | 19:35
Радуљица: Уздигнуте главе идемо кући!
Србија је пета на свету. Није то пласман који смо очекивали, којем смо се надали, али на крају, ипак, са две ефектне победе после два пораза, кошаркаши су завршили наступ на Мундобаскету.

Капитен Мирослав Радуљица у одјави шампионата каже да он и његови саиграчи уздигнутих глава одлазе кући.

„Било је прилично тешко пронаћи мотивацију за ову утакмицу, али увек је добро завршити такмичење победом. Ја, као и цео тим, могу уздигнуте главе да одем кући“, рекао је Радуљица после победе над Чешком (90:81).

На констатацију да испада да је Србија имала два слаба дана на Мундобаскету, а да је остало било како треба, Радуљица се насмејао.

„Имали смо два лоша дана која нисмо смели да имамо. То је спорт, није то никаква трагедија, како су неки говорили. Трагедије су неке друге ствари које су се и десиле. Спорт је занимљив баш због тога што се не зна ко ће унапред ко ће бити први. Добро је да смо завршили такмичење победом, поносан сам на момке како смо се скупили после пораза, после великих очекивања, наших и других“.

На питање да ли се овај Мундобаскет може назвати великом пропуштеном шансом за Србију, Радуљица је узвратио:

„Назовите како хоћете. Не бих одговорио на то питање“, закључио је капитен српске репрезентације.

И Немања Бјелица је констатовао да је битно што Србија одлази из Кине после победе.

„Победа има значај, да се Светско првенство заврши позитивно. Тешко је играти ове утакмице, мотивисати се. У другом полувремену меча са Чешком хтели смо по сваку цену да добијемо меч. Победа је битна и то је то“, рекао је Бјелица.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар