ПЛ: Ливерпул се уплашио, па лако славио!

Редси и даље максимални! Екипа Јиргена Клопа неочекивано прва примила гол, али на крају без икаквих проблема савадала Њукасл.  Свраке пробудиле лава, Мане преокренуо, Фирмино одушевио! Редси задржали лидерску позицију на табели - 3:1.

Фудбал 14.09.2019 | 18:55
ПЛ: Ливерпул се уплашио, па лако славио!
Две недеље паузе нису успавале Ливерпул. Шампион Европе је наставио свој перфектан старт сезоне, пошто су и у петом колу Премијер лиге остварили победу. На Енфилду је пао Њукасл, а најзаслужнији за тријумф биле су две трећине тандема Салах-Фирмино-Мане - 3:1.

Међутим, утакмица није почела онако како су се у Ливерпулу надали. Право ниоткуда, Њукасл је први затресао мрежу и помало уплашио Енфилд. Џетро Вилемс је већ у седмом минуту донео предност Свракама и тако дао назнаке да се неће тек тако предати.

Можда је тако и деловало у наредних 20 минута, али Ливерпул се разбудио после почетног шока и потом заиграо у свом стилу. Био је 28. минут меча када је Садио Мане на асистенцију изванредног бека Ендија Робертсона успео да савлада Мартина Дубравку и тако поравна резултат.

Покушавали су тада играчи Стива Бруса да што дуже одрже егал, да макар некако закомпликују посао ривалу, али од тога није било ништа. Садио Мане је показао да ће ове сезоне бити још бољи него у претходне две, пошто је већ у 40. минуту употпунио преокрет и донео вођство Ливерпулу.

Тада су домаћи почели да лакше дишу. У наставку су се још више распуцали, ствари већи број шанси, а неке од њих су лако могле да буду претворене у погодак. Робертсону је мало недостајало да се упише у стрелце, да би у 71. минуту Мохамед Салах ставио тачку на коначан резултат. Роберто Фирмино је био асистент том приликом, да би Трент Александер Арнолд у финишу меча пропустио прилику да и он затресе мрежу гостију из Њукасла.

Ливерпул је овом победом наставио перфектан низ. Имају максималних 15 бодова после првих пет кола и тиме су ставили притисак на Манчестер сити пред њихов меч против Норича. Редси су и овога пута примили гол и на само једном сусрету су успели да сачувају своју мрежу, али у одсуству Алисона, то им није био велики проблем.

Њихов напад за сада све надомешћује. Наредног викенда, Ливерпул гостује Челсију у дербију кола.

Њукасл је урадио што је било до њега, постигао је гол на Енфилду, али то је само разљутило играче Ливерпула који су жестоко одговорили и стигли до пете победе у Премијер лиги ове сезоне - 3:1 (2:1).

Диригентску палицу у овом мечу држао је феноменални Роберто Фирмино, који се није уписао у стрелце, али је још једном одушевљавао својим потезима. Бразилац је био кључни играч код другог и трећег гола свог тима, показавши да је вероватни најбољи плејмејкер међу нападачима у европском и светском фудбалу. Посебно је био фасцинантан потез у 72. минуту, када је мајсторски упослио Салаха за постављање коначног резултата.

Њукас је повео још у седмом минуту, после одличног потеза и еврогола Џетра Вилемса. Ипак, то је изгледа био само тренутак који је пробудио домаћина. На конкретан одговор се чекало до 28. минута, када је Садио Мане одговорио на идентичан начин, погодивши супротан угао унутрашњим делом копачке.

Фирмино је блистав меч најавио у 40. минуту, када је послао лопту иза леђа гостујуће одбране пред ноге Манеу, којем се она потом одбила тачно пред ноге, после чега је Дубравка био поново матиран.

Њукасл је током читавог меча имао само један шут у оквир гола противника, па је јасно да није могао до бољег резултата у овом мечу. Највећа претњу по гол Адријана догодила се у 55. минуту, када је снажно, али непрецизно гађао Емил Крафт.

Редси су љубоморно држали лопту у свом поседу у чекали идеалан тренутак да реше меч. Он се догодио 18 минута пре краја меча, када је на делу била Фирминова луцидност и потез који ће се дуго вртети на ТВ шпицама. Салаху је преостало само да искористи своју брзину и реализацију и дефинитивно пресуди противнику.

ЕНГЛЕСКА 1 – 5. КОЛО

Субота

Ливерпул - Њукасл 3:1 (2:1)
/Мане 28, 40, Салах 72 - Вилемс 7/

Шефилд јунајтед – Саутемптон  0:1 (0:0)
/Ђенепо 66/

Манчестер јунајтед – Лестер  1:0 (1:0)
/Рашфорд 8п/

Брајтон – Барнли  1:1 (0:0)
/Мопај 51 - Хендрик 91/

Тотенхем – Кристал Палас  4:0 (4:0)
/Сон 10, 23, Ван Анхолт аг 20, Ламела 42/

Вулверхемптон – Челси  2:5 (0:3)
/Саис 69, Кутроне 85 - Томори 31, Абрахам 34, 41, 55, Маунт 96/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар