PL: Liverpul se uplašio, pa lako slavio!

Redsi i dalje maksimalni! Ekipa Jirgena Klopa neočekivano prva primila gol, ali na kraju bez ikakvih problema savadala Njukasl.  Svrake probudile lava, Mane preokrenuo, Firmino oduševio! Redsi zadržali lidersku poziciju na tabeli - 3:1.

Fudbal 14.09.2019 | 18:55
PL: Liverpul se uplašio, pa lako slavio!
Dve nedelje pauze nisu uspavale Liverpul. Šampion Evrope je nastavio svoj perfektan start sezone, pošto su i u petom kolu Premijer lige ostvarili pobedu. Na Enfildu je pao Njukasl, a najzaslužniji za trijumf bile su dve trećine tandema Salah-Firmino-Mane - 3:1.

Međutim, utakmica nije počela onako kako su se u Liverpulu nadali. Pravo niotkuda, Njukasl je prvi zatresao mrežu i pomalo uplašio Enfild. Džetro Vilems je već u sedmom minutu doneo prednost Svrakama i tako dao naznake da se neće tek tako predati.

Možda je tako i delovalo u narednih 20 minuta, ali Liverpul se razbudio posle početnog šoka i potom zaigrao u svom stilu. Bio je 28. minut meča kada je Sadio Mane na asistenciju izvanrednog beka Endija Robertsona uspeo da savlada Martina Dubravku i tako poravna rezultat.

Pokušavali su tada igrači Stiva Brusa da što duže održe egal, da makar nekako zakomplikuju posao rivalu, ali od toga nije bilo ništa. Sadio Mane je pokazao da će ove sezone biti još bolji nego u prethodne dve, pošto je već u 40. minutu upotpunio preokret i doneo vođstvo Liverpulu.

Tada su domaći počeli da lakše dišu. U nastavku su se još više raspucali, stvari veći broj šansi, a neke od njih su lako mogle da budu pretvorene u pogodak. Robertsonu je malo nedostajalo da se upiše u strelce, da bi u 71. minutu Mohamed Salah stavio tačku na konačan rezultat. Roberto Firmino je bio asistent tom prilikom, da bi Trent Aleksander Arnold u finišu meča propustio priliku da i on zatrese mrežu gostiju iz Njukasla.

Liverpul je ovom pobedom nastavio perfektan niz. Imaju maksimalnih 15 bodova posle prvih pet kola i time su stavili pritisak na Mančester siti pred njihov meč protiv Noriča. Redsi su i ovoga puta primili gol i na samo jednom susretu su uspeli da sačuvaju svoju mrežu, ali u odsustvu Alisona, to im nije bio veliki problem.

Njihov napad za sada sve nadomešćuje. Narednog vikenda, Liverpul gostuje Čelsiju u derbiju kola.

Njukasl je uradio što je bilo do njega, postigao je gol na Enfildu, ali to je samo razljutilo igrače Liverpula koji su žestoko odgovorili i stigli do pete pobede u Premijer ligi ove sezone - 3:1 (2:1).

Dirigentsku palicu u ovom meču držao je fenomenalni Roberto Firmino, koji se nije upisao u strelce, ali je još jednom oduševljavao svojim potezima. Brazilac je bio ključni igrač kod drugog i trećeg gola svog tima, pokazavši da je verovatni najbolji plejmejker među napadačima u evropskom i svetskom fudbalu. Posebno je bio fascinantan potez u 72. minutu, kada je majstorski uposlio Salaha za postavljanje konačnog rezultata.

Njukas je poveo još u sedmom minutu, posle odličnog poteza i evrogola Džetra Vilemsa. Ipak, to je izgleda bio samo trenutak koji je probudio domaćina. Na konkretan odgovor se čekalo do 28. minuta, kada je Sadio Mane odgovorio na identičan način, pogodivši suprotan ugao unutrašnjim delom kopačke.

Firmino je blistav meč najavio u 40. minutu, kada je poslao loptu iza leđa gostujuće odbrane pred noge Maneu, kojem se ona potom odbila tačno pred noge, posle čega je Dubravka bio ponovo matiran.

Njukasl je tokom čitavog meča imao samo jedan šut u okvir gola protivnika, pa je jasno da nije mogao do boljeg rezultata u ovom meču. Najveća pretnju po gol Adrijana dogodila se u 55. minutu, kada je snažno, ali neprecizno gađao Emil Kraft.

Redsi su ljubomorno držali loptu u svom posedu u čekali idealan trenutak da reše meč. On se dogodio 18 minuta pre kraja meča, kada je na delu bila Firminova lucidnost i potez koji će se dugo vrteti na TV špicama. Salahu je preostalo samo da iskoristi svoju brzinu i realizaciju i definitivno presudi protivniku.

ENGLESKA 1 – 5. KOLO

Subota

Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Mane 28, 40, Salah 72 - Vilems 7/

Šefild junajted – Sautempton  0:1 (0:0)
/Đenepo 66/

Mančester junajted – Lester  1:0 (1:0)
/Rašford 8p/

Brajton – Barnli  1:1 (0:0)
/Mopaj 51 - Hendrik 91/

Totenhem – Kristal Palas  4:0 (4:0)
/Son 10, 23, Van Anholt ag 20, Lamela 42/

Vulverhempton – Čelsi  2:5 (0:3)
/Sais 69, Kutrone 85 - Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Maunt 96/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar