Нејмаров покајнички пут: Биће дуг, баш дуг…

Навијачи Пари Сен Жермена бесни. Клуб покушава да спусти тензију.

Фудбал 14.09.2019 | 14:20
Нејмаров покајнички пут: Биће дуг, баш дуг…
ПР сектор Пари Сен Жермена проживљава паклено лето. Како је одрадио посао видећемо данас. Јер данас се на терен враћа Нејмар. Некада обожаван. Данас омражен због упирања да издејствује дозволу за повратак у Барселону. Нимало дипломатским средствима. Најватреније присталице Светаца, група под називом Колектиф ултра Париз, већ је због Бразилца војевала неколико битака са управом клуба, а против Стразбура (17.00, ТВ Арена Спорт 4) најављује обрачун и са самим фудбалером.

Клуб се ових дана упињао да спусти тензију. Није ни Насер Ал Келаифи одушевљен Нејмаровим поступцима, али најгоре што би могло да се деси Пари Сен Жермену је да се то трвење између навијача и једног играча претвори у притисак на целу екипу. А десиће се ако Нејмар одмах не заблиста, без обзира на то што су навијачи навијали да ће већ од недеље бити равнодушни према њему, јер не желе да кажњавају остатак тима. Али за данас...

“Позивамо све навијаче који су се овог лета узнемирили да данас покажу Нејмару да више нема право на грешку. И да ће ће његов пут покајања бити дуг… Баш дуг”, навели су у отвореном писму јавности Колектиф ултраси и – прилично оправдано додуше – изразили скепсу да ћемо ове сезоне гледати најбољег Нејмара.

Колектиф ултраси су чак били и за радикалније мере. У првом колу сезоне против Нима већ је било погрдних месама и увредљивих парола на Нејмаров рачун. Бојкотовали су чак и утакмици рукометне секције Пари Сен Жермена са Нантом, а велики је то дерби. Било је речи и о бојкоту утакмице са Стразбуром, било је и опасних несугласица са управом, која се очајнички трудила да спусти лопту, па је у медије гурала велике асове попут Жан Пјер Папена да причају како свако заслужује другу шансу, Нејмар такође.

Не раде то зато што га воле. Него зато што им треба. Посебно у тренуцима кад Томас Тухел не може да рачуна на повређене Единсона Каванија и Килијана Мбапеа, па ни Маура Икардија, који је целог лета био на маргинама у Интеру и на Парк принчева дошао поприлично ван ритма. Мада би против Стразбура требало да добије прилику да дебитује, вероватно са клупе, док ће у нападу поново усамљен бити Ерик Чупо Мотинг.

Уосталом, сви ће гледати ка левом крилу. Тамо ће играти Нејмар. Фудбалер са платом од 36.000.000 евра једноставно се не држи на клупи. А да ли ће успети да издржи?

“Није питање да ли може. Он мора”, каже Папен.

ПРОЈЕКТОВАНИ САСТАВИ

ПСЖ (4-2-3-1):  Навас - Дагба, Тијаго Силва, Кимпембе, Бернат - Геј, Верати - Сарабија, Нејмар, Ди Марија – Чупо-Мотинг.

Стразбург (5-4-1): Салтс - Симакан, Коне, Митровић, Ђику, Карол  - Лала, Сссоко, Линар, Томасон – Ажорк

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар