Nejmarov pokajnički put: Biće dug, baš dug…

Navijači Pari Sen Žermena besni. Klub pokušava da spusti tenziju.

Fudbal 14.09.2019 | 14:20
Nejmarov pokajnički put: Biće dug, baš dug…
PR sektor Pari Sen Žermena proživljava pakleno leto. Kako je odradio posao videćemo danas. Jer danas se na teren vraća Nejmar. Nekada obožavan. Danas omražen zbog upiranja da izdejstvuje dozvolu za povratak u Barselonu. Nimalo diplomatskim sredstvima. Najvatrenije pristalice Svetaca, grupa pod nazivom Kolektif ultra Pariz, već je zbog Brazilca vojevala nekoliko bitaka sa upravom kluba, a protiv Strazbura (17.00, TV Arena Sport 4) najavljuje obračun i sa samim fudbalerom.

Klub se ovih dana upinjao da spusti tenziju. Nije ni Naser Al Kelaifi oduševljen Nejmarovim postupcima, ali najgore što bi moglo da se desi Pari Sen Žermenu je da se to trvenje između navijača i jednog igrača pretvori u pritisak na celu ekipu. A desiće se ako Nejmar odmah ne zablista, bez obzira na to što su navijači navijali da će već od nedelje biti ravnodušni prema njemu, jer ne žele da kažnjavaju ostatak tima. Ali za danas...

“Pozivamo sve navijače koji su se ovog leta uznemirili da danas pokažu Nejmaru da više nema pravo na grešku. I da će će njegov put pokajanja biti dug… Baš dug”, naveli su u otvorenom pismu javnosti Kolektif ultrasi i – prilično opravdano doduše – izrazili skepsu da ćemo ove sezone gledati najboljeg Nejmara.

Kolektif ultrasi su čak bili i za radikalnije mere. U prvom kolu sezone protiv Nima već je bilo pogrdnih mesama i uvredljivih parola na Nejmarov račun. Bojkotovali su čak i utakmici rukometne sekcije Pari Sen Žermena sa Nantom, a veliki je to derbi. Bilo je reči i o bojkotu utakmice sa Strazburom, bilo je i opasnih nesuglasica sa upravom, koja se očajnički trudila da spusti loptu, pa je u medije gurala velike asove poput Žan Pjer Papena da pričaju kako svako zaslužuje drugu šansu, Nejmar takođe.

Ne rade to zato što ga vole. Nego zato što im treba. Posebno u trenucima kad Tomas Tuhel ne može da računa na povređene Edinsona Kavanija i Kilijana Mbapea, pa ni Maura Ikardija, koji je celog leta bio na marginama u Interu i na Park prinčeva došao poprilično van ritma. Mada bi protiv Strazbura trebalo da dobije priliku da debituje, verovatno sa klupe, dok će u napadu ponovo usamljen biti Erik Čupo Moting.

Uostalom, svi će gledati ka levom krilu. Tamo će igrati Nejmar. Fudbaler sa platom od 36.000.000 evra jednostavno se ne drži na klupi. A da li će uspeti da izdrži?

“Nije pitanje da li može. On mora”, kaže Papen.

PROJEKTOVANI SASTAVI

PSŽ (4-2-3-1):  Navas - Dagba, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat - Gej, Verati - Sarabija, Nejmar, Di Marija – Čupo-Moting.

Strazburg (5-4-1): Salts - Simakan, Kone, Mitrović, Điku, Karol  - Lala, Sssoko, Linar, Tomason – Ažork

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar