Просинечки о повратку Врањеша: Шта ви мислите?

Селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки одбацио је могућност повратка Огњена Врањеша међу "змајеве".

Фудбал 14.09.2019 | 20:40
Просинечки о повратку Врањеша: Шта ви мислите?
Послије повучене оставке Роберта Просинечког у селекцији БиХ, у јавности се почело спекулисати о повратку дефанзивца АЕК-а Огњена Врањеша у национални тим.

Иако је омражен у сарајевској јавности због испада изван терена, Бањалучанин је увијек остављао срце на терену за БиХ и одбрана "змајева" је с њим била много чвршћа, што је изазвало полемике међу навијачима.

Једни су били за његов повратак без обзира на све, док су други категорично против првенствено због тетоваже четничког војводе из Другог свјетског рата Момчила Ђујића.

Дилеме је разријешио селектор "змајева" у интервју за "Ал Џазиру"...

"Не знам шта ви мислите", одговорио је Просинечки контрапитањем о могућем повратку Врањеша у репрезентацију БиХ.

"Велика се фама створила у цијелој причи Огњена Врањеша, што су почели на старту кад га нисам звао да сам га ја отјерао. Ја сам тај који је рекао да више неће бити у репрезентацији. Не. Ја мислим да се он сам искључио својим понашањем, чак и неиграњем један дужи период у Андерлехту и са свим што се дешавало. Било је логично да не долази у репрезентацију", рекао је Просинечки.

С друге стране, оставио је доста простора кад је ријеч о повратку фудбалера загребачког Динама Изета Хајровића и голмана азербејџанског Карабага Асмира Беговића, а осврнуо се и на могућност да за БиХ заигра и Емир Дилавер.

"Кад причамо о Дилаверу, јавности очигледно није упозната јер он још није добио пасош Босне и Херцеговине. Не могу то ја да рјешавам. То није мој посао да рјешавам 'папире'. Рекао сам и раније да нам је он интересантан играч. О Беговићу, могу рећи да четири мјесеца није бранио нигдје, није био ни резерва, а сад је отишао у Карабаг. Надамо се да ће и он бити ту. Других проблема с њим нема. Морам такође да кажем да је Ибрахим Шехић кроз све ове утакмице стварно бранио одлично. Значи није то наш проблем који морамо да гледамо. Хајровић исто тако, ако буде наставио са играма у Лиги шампиона, као и у ХНЛ-у, може бити у репрезентацији", нагласио је селектор БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар