Prosinečki o povratku Vranješa: Šta vi mislite?

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki odbacio je mogućnost povratka Ognjena Vranješa među "zmajeve".

Fudbal 14.09.2019 | 20:40
Prosinečki o povratku Vranješa: Šta vi mislite?
Poslije povučene ostavke Roberta Prosinečkog u selekciji BiH, u javnosti se počelo spekulisati o povratku defanzivca AEK-a Ognjena Vranješa u nacionalni tim.

Iako je omražen u sarajevskoj javnosti zbog ispada izvan terena, Banjalučanin je uvijek ostavljao srce na terenu za BiH i odbrana "zmajeva" je s njim bila mnogo čvršća, što je izazvalo polemike među navijačima.

Jedni su bili za njegov povratak bez obzira na sve, dok su drugi kategorično protiv prvenstveno zbog tetovaže četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića.

Dileme je razriješio selektor "zmajeva" u intervju za "Al Džaziru"...

"Ne znam šta vi mislite", odgovorio je Prosinečki kontrapitanjem o mogućem povratku Vranješa u reprezentaciju BiH.

"Velika se fama stvorila u cijeloj priči Ognjena Vranješa, što su počeli na startu kad ga nisam zvao da sam ga ja otjerao. Ja sam taj koji je rekao da više neće biti u reprezentaciji. Ne. Ja mislim da se on sam isključio svojim ponašanjem, čak i neigranjem jedan duži period u Anderlehtu i sa svim što se dešavalo. Bilo je logično da ne dolazi u reprezentaciju", rekao je Prosinečki.

S druge strane, ostavio je dosta prostora kad je riječ o povratku fudbalera zagrebačkog Dinama Izeta Hajrovića i golmana azerbejdžanskog Karabaga Asmira Begovića, a osvrnuo se i na mogućnost da za BiH zaigra i Emir Dilaver.

"Kad pričamo o Dilaveru, javnosti očigledno nije upoznata jer on još nije dobio pasoš Bosne i Hercegovine. Ne mogu to ja da rješavam. To nije moj posao da rješavam 'papire'. Rekao sam i ranije da nam je on interesantan igrač. O Begoviću, mogu reći da četiri mjeseca nije branio nigdje, nije bio ni rezerva, a sad je otišao u Karabag. Nadamo se da će i on biti tu. Drugih problema s njim nema. Moram takođe da kažem da je Ibrahim Šehić kroz sve ove utakmice stvarno branio odlično. Znači nije to naš problem koji moramo da gledamo. Hajrović isto tako, ako bude nastavio sa igrama u Ligi šampiona, kao i u HNL-u, može biti u reprezentaciji", naglasio je selektor BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar