Родитељи нису васпитали дјецу, дјевојчице казнити

Нови снимак вршњачког насиља запањио је јавност. У питању су две девојчице Средње школе у Барајеву које су снимљене док нападају трећу. Жртва и једна од насилница ученице су првог разреда школе у Барајеву, док је друга насилна девојчица из једне средње школе са Звездаре.

Србија 14.09.2019 | 09:05
Родитељи нису васпитали дјецу, дјевојчице казнити
Две девојчице лупају шамаре трећој, док се друга деца смеју, као и саме насилнице. Како је сасвим исправно проценио један читалац "Школа је овде немоћна, родитељи су погрешили и нису васпитавали своју децу на време. Ово је огледало суноврата омладине, пропагирања погрешних вредности, Фарме, Парова, Великог брата. Ове девојчице су агресивне јер се тако васпитавају, виде на друштвеним мрежама, ТВ итд. Привлачи их лак морал, улица и ту нема лека, ово је тек почетак.".

Да је све било боље "када смо ми били деца" сматра један читалац који каже да овога није било у Титово време, већ је почело са суновратом деведесетих година прошлог века. "Кики" сматра да би насилнице требало да буду избачене из школе, а да нова школа не сме да буде на удаљености мањој од 50 километара, плус 100.000 динара казна и исто толико да плате девојчици коју су тукле, као и 30 дана притвора...

У "наше време" рекли би припадници старијих генерација, девојчице су прескакале ластиш, а ове данашње у том узрасту већ знају шта је ку*ва.

Неки су за то да се ухапсе и родитељи и деца.

Да ли нас више шокира то што видимо да дете добија батине и трпи понижење од друге деце или нас је све погодило више зато што су у питању девојчице. Па ако насиље и батине очекујемо од дечака, зар је постало уобичајено да га очекујемо и од девојчица?

У последње време, као да је "мртва трка" у вршњачком насиљу када је у питању пол насилника, туку и дечаци, али и девојчице не заостају.

Да ли таква деца узор имају у "личностима" са ТВ-а и њиховом бахатом начину опхођења, у свакодневном животу у ком не знају да кажу "хвала", "извините", "изволите", у онима код којих у речнику не постоји "Ви" него само ти... Кога покушавају да импресионирају? И зашто уопште мисле да ће на тај начин некога задивити?

Знаш да ћеш бити откривен и онда ћеш немо стајати пред ауторитетима не знајући да објасниш шта ти се дешава у глави и како то да се једна девојчица тако понаша?

А шта тек рећи о деци која тако нешто само посматрају, не покушавајући да спрече или зауставе насиље? До ког смо стадијума болести дошли када само немо стојимо и посматрамо или аутоматски, као зомбији, посегнемо за телефоном?

Да ли би спорт могао да смањи агресију код младих односно повећање броја часова физичког васпитања као што сматра један од читалаца.

"Доктор" сматра да треба отворити још једно одељење у свакој школи у које би ишла оваква насилна деца. Па кад се настава заврши, они би били задужени за чишћење учионица. Помињу се ту још и неке "васпитне".

У коментарима се јавила и једна мајка, како је сама навела "делинквента и наркомана од 17 година", који је каже, добио сву љубав и пажњу овог света. Она је позвала читаоце да размисле пре него што окриве родитеље за све.

(Телеграф.рс)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Друствена мода

14.09.2019 07:25

Родитељи су немоцни мозда пред друственим модитетима којима су деца излозена, цак дрзава казњава родитеље који не потцињавају децу моди, рецимо бесмисао образовања, тако да дрзава одгаја децу а не родитељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идувек Је Било,

14.09.2019 07:50

Какви родитељи таква и дјеца! цаца дан и ноч по кафанама, дјеца препустна сама себи ираде ста они зеле.

Name

Да Даа

14.09.2019 08:07

Долази на наплату одгој!!!! од деведесетих аркан цеце фарме брат серије турске и соанске !!!пилитицари тајкуни са превисе новца урусили систем !!е сад плацају будуце генерације са кредитима дигнутим за бахацење нерад и незнање са пунооо новца упропастио дрзаве систем све институције од сколстава здравства итд итд !!па зато народ и бјези!од безвласца да спаси сто се спасити да!!дјеца дјеца и тако дјеца страдају због старих !злоооо невидјено на балкану !све институције пропале све вредности пропале од деведесетих од рата до данас! страдање генерацијааааа

Name

Ре и одувек је било

14.09.2019 08:22

Не знам гдје ви живите и у којој сте галаксији кад тако пишете, није толико до родитеља него до система, систем и друштво су наметнули да клубови за младе раде цијелу ноћ до раних јутарњих сати, тамо се дилају наркотици што је младима на дохват руке, нема контроле од система, родитељи су немоћни јер не могу од дјеце да праве затворенике, а на телевизији само насиље, и реалитy у којима се пропагира да је добро бити лошег морала јер тада имаш новац и моћ, широка тема

Name

14.09.2019 08:49

СВО ЈЕ ОВО ДРУШТВО БОЛЕСНО, САМО СВЕ ЗАЈЕДНО ОГРАДИТИ ЖИЦОМ И УВЕСТИ ИЗ СВИЈЕТА ДОСТА ПСИХИЈАТРИЈСКИХ СТРУЧЊАКА И ДИПЛОМИРАНИ ЉЕКАРА ПСИЈИЈАТАРА

Name

Са

14.09.2019 09:15

Не мозес кривити дрзаву за свој неуспјех. Одгој дјетета креце од родјења. Дјеца спавају по колицима да би родитељи испијали кафе. Ваљају се по трзним центрима, а родитељи не воде бригу. Када постану одрасли, онда је касно да се одгаја

Name

Нико

14.09.2019 07:43

Треба родитеље казнити и то дебело па да схвате да дјецу треба васпитсвати и радити са њима.А држава треба да стане у крај да малољетна дјеца излазе и дочекују јутра по клубовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

14.09.2019 09:47

У РС се то неће десити, јер овој валсти одговара неписмена омладина и зависн аод наркотика и других облика зависности, Само образовање и култура и самосвијест о томе како треба да се живи , штити младог човјека од пропадања. А ту су секте које несметано раде и црква, нарочито православна која би требала више да се бави омладином.

Name

Миро

14.09.2019 09:52

Казнити и родитеље и дјецу која су насилничка родитеље великом новчаном казном а дјецу одвојити од родитељ на пар мјесеци да се не могу видјети

Name

има васпитна мјера само треба примјенити

14.09.2019 10:35

Треба и родитеље и ту децу казнити дебело па би се они нормално понасали али ита деца која гледају и и смеју се а не помазу нису ни они довољно васпитани

Name

ајде Нико цовеце

14.09.2019 13:48

Мани се глупости, ти оцито ниси родитељ. Родитељи одгајају децу до сколе.А после преузима.скола, друство,улица,телевизија, интернет а посебно те фамозне "друствене мрезе". Деца као и друство у целини не постују нити се боје, ни Бога ни народа, сто би се рекло. Зато се и десавају овакве сцене, на залост и бригу родитеља.

Name

Снаци се у времену у којем зивис

14.09.2019 09:40

Дјеци је напросто конфузија у глави, једни га васпитавате куци, а друго га васпитава систем изврнутих вриједности. Нису ни сви родутељу криви, који напросто ни сами не могу да се изборе са тим изврнутим вриједностима. Долази вријеме када це такве генwрације са избрнутим вриједностима васпитавати будуце, па ваљда це се избалансирати само од себе. Данас се мозе сматрати да си успјео васпитати дијете, под 1.само ако је у стању да се зна заститити од свога зла којим је окрузено на сваком кораку. За мене је то васпитање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

14.09.2019 11:50

Реалитy програми служе да осим зараде власницима, пруже шансу полусвијету који ту шансу никако нису заслужили. Ту се промовише све најгоре од људских особина, нерад, љеност, непоштовање, бахатост, сујета, простаклук. На крају то чудо има и свог има побједника, само нико не зна чиме је заслужио побједу. Побједник ни за шта добије ауто и купи стан, постане реалитy "играч" и има "фанове" у виду ових дјевојака. Како год да казните ове, не знам како да их назовем, они са овим већ имају карту за улазак у наведене програме у којима ће за мјесец дана зарадити што нормалан човјек не може за годину. Дошло вријеме да паметан заћути, будала проговори, а фукара се обогати. Дошло прије 30 година и не назире се крај.

ОДГОВОРИТЕ