Ердоган: Кризу са САД-ом је могуће превазићи

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан тврди да би његова сарадња са америчким предсједником Доналдом Трампом могла да помогне у превазилажењу кризе у односима Турске и САД-а.   

Свијет 14.09.2019 | 07:35
Ердоган: Кризу са САД-ом је могуће превазићи
Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан рекао је да би његова лична повезаност са америчким колегом Доналдом Трампом могла да помогне у превазилажењу кризе у односима двије земље због одлуке Анкаре да купи руске одбрамбене ракетне системе.

Ердоан је рекао и да ће с Трампом разговарати о могућности да Турска од САД купи и систем "Патриот".

Послије одлуке Турске да купи руске системе С-400, Стејт департмент је саопштио да је истекла понуда за куповину амерички одбрамбених система "Патриот".

Ердоан је, међутим, рекао Ројтерсу да је с Трампом прије двије недјеље разговарао о куповини "Патриота", као и да ће с њим о тој теми разговарати и када се касније овог мјесеца буду сусрели на Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку.

"Рекао сам да, без обзира на то колико С-400 добијемо, можемо да од њих купимо одређену количину ''Патриота'', али рекао сам и да морамо да видимо и какви ће бити услови, како би се (Патриоти) барем подударали са С-400", казао је Ердоан.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалност

14.09.2019 06:18

Зивјела Русија. То је одговор на сва питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па мозете

14.09.2019 18:17

Купујтw орузје од њих и јурисајте гдје вам казу, наци це они вама непријатеља.... а и прасину да купи није проблем. Само купујте, навикли су на добар стандард, од тога зиве.... а вама како буде.