Erdogan: Krizu sa SAD-om je moguće prevazići

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan tvrdi da bi njegova saradnja sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom mogla da pomogne u prevazilaženju krize u odnosima Turske i SAD-a.   

Svijet 14.09.2019 | 07:35
Erdogan: Krizu sa SAD-om je moguće prevazići
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je da bi njegova lična povezanost sa američkim kolegom Donaldom Trampom mogla da pomogne u prevazilaženju krize u odnosima dvije zemlje zbog odluke Ankare da kupi ruske odbrambene raketne sisteme.

Erdoan je rekao i da će s Trampom razgovarati o mogućnosti da Turska od SAD kupi i sistem "Patriot".

Poslije odluke Turske da kupi ruske sisteme S-400, Stejt department je saopštio da je istekla ponuda za kupovinu američki odbrambenih sistema "Patriot".

Erdoan je, međutim, rekao Rojtersu da je s Trampom prije dvije nedjelje razgovarao o kupovini "Patriota", kao i da će s njim o toj temi razgovarati i kada se kasnije ovog mjeseca budu susreli na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

"Rekao sam da, bez obzira na to koliko S-400 dobijemo, možemo da od njih kupimo određenu količinu ''Patriota'', ali rekao sam i da moramo da vidimo i kakvi će biti uslovi, kako bi se (Patrioti) barem podudarali sa S-400", kazao je Erdoan.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Realnost

14.09.2019 06:18

Zivjela Rusija. To je odgovor na sva pitanja.

ODGOVORITE
Name

Pa mozete

14.09.2019 18:17

Kupujtw oruzje od njih i jurisajte gdje vam kazu, naci ce oni vama neprijatelja.... a i prasinu da kupi nije problem. Samo kupujte, navikli su na dobar standard, od toga zive.... a vama kako bude.