Фестивал здравља и здравог начина живота у БН

Трећи по реду Фестивал здравља и здравог начина живота отворен је данас у Бијељини. Грађани имају прилику да се у два сајамска дана упознају са радом бројних здравствених институција, али и да обаве превентивне прегледе. Покровитељ манифестације је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Република Српска 13.09.2019 | 17:04
Фестивал здравља и здравог начина живота у БН
Трећи Фестивал здравља у Бијељини окупио је више од 40 учесника из Републике Српске и Србије. Посебан акенат је стављен на утицај спорта и значај спортских активности на очување здравља.

“Ово показује јасну опредијељеност људи из локалне заједнице који желе неке промјене и да на неки начин употпуне живот наших грађана, прије свега, са аспекта да промовишемо здравље и превентивно дјелујемо код појаве болести”, каже министар здравља Републике Српске Ален Шеранић.

Већ по традицији, гости на Фестивалу су љекари са престижног Института за кардиоваскуларне болести Војводине.

“Могу с поносом да кажем да је наш Институт укинуо листе чекања за кардиохируршке операције, то је велики напредак, а ми смо отворени за све који желе да се лијече у нашој установи”, истиче доктор Дејан Сакач из Института за кардиоваскуларне болести Војводине.

Љекари поручују: Превенција је пола здравља – покрените се и промијените лоше навике већ данас!

“Показало се да се превенцијом може много учинити, смањити факторе ризика и развој болести, те наћи адекватну терапију која ће помоћи да се пацијент излијечи”, каже директор Болнице ”Свети Врачеви” у Бијељини Синиша Максимовић.

Трудимо се да будемо здрави током цијеле године, а не само да посјетимо Сајам здравља, кажу из Организационог одбора.

“Ова манифестација је важна за грађане, јер ће моћи да обаве превентивне прегледе, лабораторијске услуге и слично”, каже ПР Фестивала здравља Славко Јовић.

Након свечаног отварања, грађани и учесници посјетили су штандове, а програм се наставио занимљивим стручним предавањима о превенцијама болести и здравом начину живота. Оранизован је и пригодан програм за најмлађе.
 


БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар