Festival zdravlja i zdravog načina života u BN

Treći po redu Festival zdravlja i zdravog načina života otvoren je danas u Bijeljini. Građani imaju priliku da se u dva sajamska dana upoznaju sa radom brojnih zdravstvenih institucija, ali i da obave preventivne preglede. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Republika Srpska 13.09.2019 | 17:04
Festival zdravlja i zdravog načina života u BN
Treći Festival zdravlja u Bijeljini okupio je više od 40 učesnika iz Republike Srpske i Srbije. Poseban akenat je stavljen na uticaj sporta i značaj sportskih aktivnosti na očuvanje zdravlja.

“Ovo pokazuje jasnu opredijeljenost ljudi iz lokalne zajednice koji žele neke promjene i da na neki način upotpune život naših građana, prije svega, sa aspekta da promovišemo zdravlje i preventivno djelujemo kod pojave bolesti”, kaže ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

Već po tradiciji, gosti na Festivalu su ljekari sa prestižnog Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

“Mogu s ponosom da kažem da je naš Institut ukinuo liste čekanja za kardiohirurške operacije, to je veliki napredak, a mi smo otvoreni za sve koji žele da se liječe u našoj ustanovi”, ističe doktor Dejan Sakač iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Ljekari poručuju: Prevencija je pola zdravlja – pokrenite se i promijenite loše navike već danas!

“Pokazalo se da se prevencijom može mnogo učiniti, smanjiti faktore rizika i razvoj bolesti, te naći adekvatnu terapiju koja će pomoći da se pacijent izliječi”, kaže direktor Bolnice ”Sveti Vračevi” u Bijeljini Siniša Maksimović.

Trudimo se da budemo zdravi tokom cijele godine, a ne samo da posjetimo Sajam zdravlja, kažu iz Organizacionog odbora.

“Ova manifestacija je važna za građane, jer će moći da obave preventivne preglede, laboratorijske usluge i slično”, kaže PR Festivala zdravlja Slavko Jović.

Nakon svečanog otvaranja, građani i učesnici posjetili su štandove, a program se nastavio zanimljivim stručnim predavanjima o prevencijama bolesti i zdravom načinu života. Oranizovan je i prigodan program za najmlađe.
 


BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar