ЕП: Србија уништила вицешампиона Европе на старту!

Одбојкаши Србије остварили су победу у првом мечу Европског првенства са 3-0 у сетовима против Немачке.  Одличан старт: Одбојкаши разбили европског вицепрвака Немачку! Сјајан деби Слободана Ковача у званичним утакмицама.  Лагано као један, два, три: Одбојкаши растурили Панцере и најавили поход на европски трон! Тријумф Србије без икаквих проблема на отварању Европског првенства против Немаца.

Остали спортови 13.09.2019 | 17:02
ЕП: Србија уништила вицешампиона Европе на старту!
"Орлови" су победом почели Групу Б Европског првенства, по сетовима 25:21, 25:17, 25:15.

На дебију у званичним мечевима селектора Слободана Ковача Србија је изгледала одлично, против увек неугодне Немачке.

Од самог почетка Србија је водила и током целог меча формално гостујући састав није имао предност, ниједанпут.

Меч су добро отворили Атанасијевић, Подрашчанин и Ковачевић и врзо је било 11:7 у првом сету.

Немци су се колико-толико држали до краја првог сета, одржавали минус од "само" три поена, али до краја сета ниједном нису озбиљно припретили.

Рубен Шот је одржавао Немце у егалу током првог сета, који су пришли на 10:9. Ипак, убрзо је уследио добар сервис Јововића, те пар феноменалних блокова Србије.

"Орлови" су отишли на 17:13, додатно увећали серију, а онда наставили да играју феноменално до краја другог сета.

Одличну игру из другог дела првог сета пренела је Србија у трећи. Лепршаво је изгледала екипа Слободана Ковача и малтене све је функционисало против нимало наивног противника, против вицешампиона Европе.

Немци су успели да ухвате Србију на "спавању" и приближе се на 16:14, али су до краја меча освојили тек један поен од наредних десет и претрпели убедљив пораз.

"Орлови" наредни меч играју против Словачке, у недељу 15. септембра од 18.30, док се Немци састају са Белгијом у суботу.

Мајсторски почетак српских одбојкаша на Европском првенству и то против континенталног вицепрвака! 

"Орлови" су у Бриселу буквално почистили Немце са терена, победивши их максималних 3:0 (25:21, 25:17, 25:15).

Била је ово прва такмичарска утакмица за Слободана Ковача у улози селектора наше репрезентације, а играчи су га обрадовали фантастичном игром. 

Подсетимо, Србија је на прошлом првенству Европе била бронзана, али ако овако настави, могла би и до најсјајније медаље.

Наредни ривал у групи је Словачка, у недељу од 20.30. Потом следе дуели са Шпанијом (понедељак, 20.30), Белгијом (среда, 20.30) и Аустријом (четвртак, 20.30).

Најефикаснији у српском тиму били су Александар Атанасијевић са 21 и Немања Петрић са 15 поена.

"Одиграли смо одилично, али Немачка данас није била на свом нивоу. Морамо да наставимо озбиљно да радимо", истакао је Александар Атанасијевић после утакмице.

Први меч и одмах најтежа прерпека. Немачка је, на папиру, деловала као најнезгоднији противник у групној фази за репрезентацију Србије. Али, на папиру је све и остало, пошто су српски одбојкаши показали изванредну игру у свим сегментима и на крају дошли до победе у три сета, 3:0 (25:21, 25:17, 25:15) за свега 74 минута игре.

Србија је први сет отворила сјајно и захваљујући веома добрим сервисима Атанасијевића брзо се одлепила на солидну резултатску предност. Немци након тога јесу припретили, пришли и на 12:11, али српски састав и поред тога није дозвољавао Панцерима да пређу у водство.

Одбојкаши Слободана Ковача су током читавог првог сета имали резултатску предност коју су мање-више без проблема успели да задрже. Критично је било крајем овог периода када је Грозер из контре могао да доведе Немце на само „минус један“, али је Ковачевић све зауставио сјајним блоком. Орлови су након тога лагано сет привели крају, 25:21.

Почетак другог дела игре као да је био пресликан у односу на први. Србија је врло брзо дошла до четири поена предности у односу на Немце, који су потом узвратили и пришли на поен заостатка. Међутим, момци Слободана Ковача су тада поново „пронашли“ сервис, те је предност поново кренула да расте. Након сервиса Атанасијевића достигла је максималних 21:13, који су одржани све до краја сета 25:17.

У последњем сету видели смо само одрађивање посла. Репрезентација Немачке деловала је потпуно „распуштено“ и није успевала ни у једном тренутку да повеже игру и крене напред. Поен по поен, српски састав је у једном тренутку и пришао близу 10 поена предности, а до ње је дошао ас сервисом на меч лопти за коначних 25:15 у последњем, трећем сету. Не памти се одавно овако убедљива победа Србије над Немцима на неком званичном такмичењу. Последњи пут смо у три сета славили против Панцера давне 2010. године на Светском првенству.

Најефикаснији у редовима Србије био је Александар Атанасијевић са 14 поена, а испратили су га Петрић са 12 поена и Ковачевић са 10 поена. Шот је код Немаца уписао осам поена.

Најбољи актер овог меча, Александар Атанасијевић, у изјави након меча поручио је да је јако важно што је Србија на старту дошла до важне победе против изузетно тешког ривала.

„Сигурно један од најтежих противника. Одиграли смо одлично, Немачка није била на свом нивоу. Морамо да наставимо да радимо на исти начин. Имамо пуно добрих играча, један меч могу ја добро да одиграм, други пут неко други, али битно је да тимски имамо добре резултате“, рекао је српски одбојкаш.

Србија ће поново на терен за два дана када ће од 18.00 играти против репрезентације Словачке у Бриселу.

Србија - Немачка

Дворана: "Пале 12", Брисел. Капацитет: 15.000. Судије: Ердал Акинчи (Турска), Добромир Добрев (Бугарска).

Србија: Околић, У. Ковачевић 10, Петрић 12, Ћировић, Пековић, Крсмановић, Ивовић, Јововић 2, Атанасијевић 14, Лубурић, Мајсторовић, Подрашчанин 5, Лисинац 5, Тодоровић.

Немачка: Фром 5, Крик 4, Шот 8, Рајхерт, Калиберда, Беме 2, Грозер 6, Зенгер, Кампа 1, Бреме 1, Хирш 4, Карлицек 4, Бакспелер, Цимерман.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар