Изречене казне због убиства Лазаревића

- У поновљеном суђењу, Саша Видовић (37) из Бијељине и Бањалучанин Александар Булатовић (33) осуђени су данас у бањалучком Окружном суду на укупно 37 година затвора због тешког убиства Мирослава Лазаревића из Источног Сарајева 2016. године.

Република Српска 13.09.2019 | 15:44
Изречене казне због убиства Лазаревића
Видовић је осуђен на 19 година, а Булатовић 18 година затвора, а изречене  су им јединствене казне јер су, осим  за тешко убиство оглашени кривим за изазивање опште опасности, недозвољену производњу и промет оружја.

Врховни суд Републике Српске укинуо је ранију пресуду Окружног суда Бањалука, а двојац је тада био осуђен на укупно 39 година затвора због овог злочина. Булатовић је тада био добио 19, док је Видовић добио 20 година робије.

Пема оптужници, Булатовић и Видовић су припремили и огранизовали убиство Лазаревића којег су усмртили 16. октобра 2016. године.

Тада су два часа иза поноћи на њега испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у голфу 7 у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву.

Након тога побјегли су према Сарајеву гдје су у близини стамбене зграде запалили украдени "БМW X5" којим су побјегли.

У возилу су оставили аутоматску пушку с да оквира пуна муниције који су изгорјели. Усљед високе температуре активирало се 26 метака, а оштећена је зграда  у сарајевском насељу Храсно.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

види

13.09.2019 14:57

Адвоката дјавољих, све це вам се у зивоту вратити крвопије

ОДГОВОРИТЕ