Izrečene kazne zbog ubistva Lazarevića

- U ponovljenom suđenju, Saša Vidović (37) iz Bijeljine i Banjalučanin Aleksandar Bulatović (33) osuđeni su danas u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 37 godina zatvora zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva 2016. godine.

Republika Srpska 13.09.2019 | 15:44
Izrečene kazne zbog ubistva Lazarevića
Vidović je osuđen na 19 godina, a Bulatović 18 godina zatvora, a izrečene  su im jedinstvene kazne jer su, osim  za teško ubistvo oglašeni krivim za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je raniju presudu Okružnog suda Banjaluka, a dvojac je tada bio osuđen na ukupno 39 godina zatvora zbog ovog zločina. Bulatović je tada bio dobio 19, dok je Vidović dobio 20 godina robije.

Pema optužnici, Bulatović i Vidović su pripremili i ogranizovali ubistvo Lazarevića kojeg su usmrtili 16. oktobra 2016. godine.

Tada su dva časa iza ponoći na njega ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u golfu 7 u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Nakon toga pobjegli su prema Sarajevu gdje su u blizini stambene zgrade zapalili ukradeni "BMW X5" kojim su pobjegli.

U vozilu su ostavili automatsku pušku s da okvira puna municije koji su izgorjeli. Usljed visoke temperature aktiviralo se 26 metaka, a oštećena je zgrada  u sarajevskom naselju Hrasno.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vidi

13.09.2019 16:57

Advokata djavoljih, sve ce vam se u zivotu vratiti krvopije

ODGOVORITE