ДК: Башић и Форејтек "отварају" дуел БиХ - Чешка!

Одлуком жријеба првог кола Прве групе Евро-афричке зоне у Дејвис купу мечеве између Босне и Херцеговине и Чешке отвориће Мирза Башић и Јонас Форејтек.

Тенис 13.09.2019 | 17:49
ДК: Башић и Форејтек "отварају" дуел БиХ - Чешка!
Први сусрет Дејвис купа на распореду је у суботу од 15 сати. Други меч играт ће Томислав Бркић против Јиржија Веселија. 

Суткиња Џејн Харви рекла је да је Дејвис куп свјетски куп тениса са 133 нација учесница.

"Дејвис куп је свјетски куп тениса са 133 нације. Побједник кола које се игра овог викенда имаће прилику да се пласира у квалификације, док ће тим који изгуби моћи такмичити у плеј-оф колу у марту 2020. године", рекла је Харви.

За синглове су одређени Мирза Башић и Томислав Бркић те Јиржи Весели и Јонас Форејтек, док је за дубл мечеве одређен пар Мирза Башић и Томислав Бркић против Јиржија Лехецка и Томаса Махаца.

Дубл мечеви на распореду су у недјељу око 13 сати, а 30 минута након дублова играју се евентуално мечеви синглова између Мирзе Башића и Веселија, након чега слиједи меч Томислав Бркић против Јонаса Форејтека. До промјене парова у дубл мечевима као и посљедња два сингл меча може доћи одлуком капитена пред сусрете.

Мирза Башић рекао је како не познаје свог противника, али се нада добром резултату.

"Не познајем противника, али битно је да одиграм меч што боље и донесем прве поене за наш тим", прокоментарисао је Башић жријеб.

Капитен бх. тима Томислав Бркић рекао је како ће у првом мечу сигурно бити нервозе, али да је битно да БиХ што боље одигра.

"Надали смо се да ће овако поставити екипу. Мирза почиње први меч, сигурно ће бити нервозе у почетку, али се надам побједи Мирзе и да у други меч уђем опуштено. Мислим да увијек имамо шасну у паровима, не познајемо њихове играче, имају добре резултате, али видјећемо ко ће изаћи на терен ипак. Надамо се да први дан неће бити повреда, да ћемо и у недјељу моћи одиграти мечеве", рекао је Бркић.

Цијене улазница за сусрете који се за викенд играју у Зеници су 10 КМ за један дан, а улазнице за оба дана су 15 КМ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар