DK: Bašić i Forejtek "otvaraju" duel BiH - Češka!

Odlukom žrijeba prvog kola Prve grupe Evro-afričke zone u Dejvis kupu mečeve između Bosne i Hercegovine i Češke otvoriće Mirza Bašić i Jonas Forejtek.

Tenis 13.09.2019 | 17:49
DK: Bašić i Forejtek "otvaraju" duel BiH - Češka!
Prvi susret Dejvis kupa na rasporedu je u subotu od 15 sati. Drugi meč igrat će Tomislav Brkić protiv Jiržija Veselija. 

Sutkinja Džejn Harvi rekla je da je Dejvis kup svjetski kup tenisa sa 133 nacija učesnica.

"Dejvis kup je svjetski kup tenisa sa 133 nacije. Pobjednik kola koje se igra ovog vikenda imaće priliku da se plasira u kvalifikacije, dok će tim koji izgubi moći takmičiti u plej-of kolu u martu 2020. godine", rekla je Harvi.

Za singlove su određeni Mirza Bašić i Tomislav Brkić te Jirži Veseli i Jonas Forejtek, dok je za dubl mečeve određen par Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Jiržija Lehecka i Tomasa Mahaca.

Dubl mečevi na rasporedu su u nedjelju oko 13 sati, a 30 minuta nakon dublova igraju se eventualno mečevi singlova između Mirze Bašića i Veselija, nakon čega slijedi meč Tomislav Brkić protiv Jonasa Forejteka. Do promjene parova u dubl mečevima kao i posljednja dva singl meča može doći odlukom kapitena pred susrete.

Mirza Bašić rekao je kako ne poznaje svog protivnika, ali se nada dobrom rezultatu.

"Ne poznajem protivnika, ali bitno je da odigram meč što bolje i donesem prve poene za naš tim", prokomentarisao je Bašić žrijeb.

Kapiten bh. tima Tomislav Brkić rekao je kako će u prvom meču sigurno biti nervoze, ali da je bitno da BiH što bolje odigra.

"Nadali smo se da će ovako postaviti ekipu. Mirza počinje prvi meč, sigurno će biti nervoze u početku, ali se nadam pobjedi Mirze i da u drugi meč uđem opušteno. Mislim da uvijek imamo šasnu u parovima, ne poznajemo njihove igrače, imaju dobre rezultate, ali vidjećemo ko će izaći na teren ipak. Nadamo se da prvi dan neće biti povreda, da ćemo i u nedjelju moći odigrati mečeve", rekao je Brkić.

Cijene ulaznica za susrete koji se za vikend igraju u Zenici su 10 KM za jedan dan, a ulaznice za oba dana su 15 KM.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar