Стара вс нова школа...

Легенде изабрале "двојнике" међу садашњим играчима.  Лендл, Мекинро и Бекер изабрали којим играчима нове генерације су најсличнији по игри и темпераменту. . .

Тенис 14.09.2019 | 19:47
Стара вс нова школа...
Иван Лендл, Џон Мекинро и Борис Бекер оставили су дубок траг у историји тениса. Освајачи укупно 21 гренд слем пехара направили су поређење са садашњим играчима и одредили коме су најсличнији по игри.

"Ледени Чех", како су звали Ивана Лендла, рекао је да је он "микс" Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

"Описао бих то као комбинацију Ђоковића и Надала", рекао је Лендл, а онда направио поређење са првим рекетом света.

"Био сам мало агресивнији од Новака, јаче сам ударао, али се нисам кретао тако добро као он. Сервис нам се разликује, али рекао бих да би мој начин игре рефлектован у садашње време био као Новаков - немој ништа да дајеш, а нападај кад год видиш прилику", рекао је Лендл, који има 59 година.

Џон Мекинро изабрао је млађег играча.

"Када гледам Дениса Шаповалова како изводи бекхенд једном руком, подсећа на мене. Његова игра је занимљива, веома је брз и не боји се", навео је Мекинро.

Борис Бекер упоредио је себе са "проблематичним" Ником Кирјосом.

"Генерално, мислим да је начин играња тениса у наше време био потпуно другачији од овог сада и да је свако имао неки свој специфичан стил, па је тешко направити поређење. Стефанос Циципас има понешто у игри што личи на нешто што сам ја радио, али ако гледамо то ко игра кратке поене, експлозивно, изводи свашта на терену онда ми је ту много сличнији Ник Кирјос. Он има тај менталитет сличан мом, воли да укључи и публику, с тим што је разлика што сам ја знао да држим уста затворена када је требало", поручио је бивши Ђоковићев тренер Борис Бекер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар