Stara vs nova škola...

Legende izabrale "dvojnike" među sadašnjim igračima.  Lendl, Mekinro i Beker izabrali kojim igračima nove generacije su najsličniji po igri i temperamentu. . .

Tenis 14.09.2019 | 19:47
Stara vs nova škola...
Ivan Lendl, Džon Mekinro i Boris Beker ostavili su dubok trag u istoriji tenisa. Osvajači ukupno 21 grend slem pehara napravili su poređenje sa sadašnjim igračima i odredili kome su najsličniji po igri.

"Ledeni Čeh", kako su zvali Ivana Lendla, rekao je da je on "miks" Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Opisao bih to kao kombinaciju Đokovića i Nadala", rekao je Lendl, a onda napravio poređenje sa prvim reketom sveta.

"Bio sam malo agresivniji od Novaka, jače sam udarao, ali se nisam kretao tako dobro kao on. Servis nam se razlikuje, ali rekao bih da bi moj način igre reflektovan u sadašnje vreme bio kao Novakov - nemoj ništa da daješ, a napadaj kad god vidiš priliku", rekao je Lendl, koji ima 59 godina.

Džon Mekinro izabrao je mlađeg igrača.

"Kada gledam Denisa Šapovalova kako izvodi bekhend jednom rukom, podseća na mene. Njegova igra je zanimljiva, veoma je brz i ne boji se", naveo je Mekinro.

Boris Beker uporedio je sebe sa "problematičnim" Nikom Kirjosom.

"Generalno, mislim da je način igranja tenisa u naše vreme bio potpuno drugačiji od ovog sada i da je svako imao neki svoj specifičan stil, pa je teško napraviti poređenje. Stefanos Cicipas ima ponešto u igri što liči na nešto što sam ja radio, ali ako gledamo to ko igra kratke poene, eksplozivno, izvodi svašta na terenu onda mi je tu mnogo sličniji Nik Kirjos. On ima taj mentalitet sličan mom, voli da uključi i publiku, s tim što je razlika što sam ja znao da držim usta zatvorena kada je trebalo", poručio je bivši Đokovićev trener Boris Beker.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar