АТП класик на отварању "Нуево Бернабеуа"!

Председник Реала има опсесију. . .  Флорентино Перез жели да обори Гинисов рекорд када је посета на једном тениском мечу у питању, али право питање је да ли ће Надал и Федерер бити активни тенисери те 2022. године.

Тенис 15.09.2019 | 19:43
АТП класик на отварању "Нуево Бернабеуа"!
Могуће да су навијачи Реал Мадрида очекивали фудбалски спектакл и неког од великих европских ривала на отварању "Новог Бернабеуа", али изгледа да председник Флорентино Перез има другачије планове.

Или жеље, боље рећи.

Први човек "краљевског клуба" намерава да обори Гинисов рекорд када је посета на једном тениском мечу у питању, па ће уместо фудбалске утакмице реновирани "Сантијаго Бернабеу" бити свечано отворен правим АТП класиком између Рафаела Надала и Роџера Федерера, који би са трибина требало да прати 80.000 људи!

Ова вест изненадила је шпанску јавност, која увелико прати почетак радова на реновирању култног стадиона у престоници, који би требало да потрају до октобра 2022. године.



У међувремену, "Бернабеу" ће бити покривен покретним кровом и осветљем ЛЕД екраном од 360 степени, преко целе терасе између првог и другог нивоа трибина.

Реновирање Реаловог стадиона, започето у јуну расклапањем старог крова, требало би да кошта 575 милиона евра, а славни клуб ће овај кредит отплаћивати 27 година, од 2023. до 2049. Рачунајући камате и остале трошкове овог аранжмана, "Нови Бернабеу" ће на крају коштати Реал 796,5 милиона евра.

Уколико Надал и Федерер прихвате Перезов позив за гала отварање, и њима ће свакако бити уплаћена фина сума за ту егзибицију, али остаје дилема да ли ће Шпанац и нарочито Швајцарац и даље бити активни тенисери у октобру 2022. године.

Рафа Надал осведочени је навијач Реал Мадрида, иако је један од његових стричева, Мигел Анхел Надал, дуго година носио дрес Барселоне.

Перез, који поред фудбала пасионирано прати и тенис, већ је покушавао да закаже Рафа - Роџер егзибицију на фудбалском стадиону, али се такав сусрет до данас није догодио.

"Покушали смо много пута да оборимо Гинисов рекорд баш на 'Бернабеу' стадиону, али би неко од њих двојице или био повређен или спречен. Добра ствар је што тај ривалитет траје и траје, па ће изгледа бити још прилика", рекао је Перез.

Актуелни рекорд поставили су Французи, којих је на трибинама "Пјер-Морој" стадиона у Лилу било тачно 27.432 током финала Дејвис купа са Швајцарцима пре пет година.

Федерер је 8. августа напунио 38, а Надал 3. јуна прославио 33. рођендан.

Надал и Федерер, иначе, требало би да се састану 7. фебруара наредне године у Кејп Тауну, а организатор тог меча очекује преко 50.000 навијача.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар