ATP klasik na otvaranju "Nuevo Bernabeua"!

Predsednik Reala ima opsesiju. . .  Florentino Perez želi da obori Ginisov rekord kada je poseta na jednom teniskom meču u pitanju, ali pravo pitanje je da li će Nadal i Federer biti aktivni teniseri te 2022. godine.

Tenis 15.09.2019 | 19:43
ATP klasik na otvaranju "Nuevo Bernabeua"!
Moguće da su navijači Real Madrida očekivali fudbalski spektakl i nekog od velikih evropskih rivala na otvaranju "Novog Bernabeua", ali izgleda da predsednik Florentino Perez ima drugačije planove.

Ili želje, bolje reći.

Prvi čovek "kraljevskog kluba" namerava da obori Ginisov rekord kada je poseta na jednom teniskom meču u pitanju, pa će umesto fudbalske utakmice renovirani "Santijago Bernabeu" biti svečano otvoren pravim ATP klasikom između Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji bi sa tribina trebalo da prati 80.000 ljudi!

Ova vest iznenadila je špansku javnost, koja uveliko prati početak radova na renoviranju kultnog stadiona u prestonici, koji bi trebalo da potraju do oktobra 2022. godine.



U međuvremenu, "Bernabeu" će biti pokriven pokretnim krovom i osvetljem LED ekranom od 360 stepeni, preko cele terase između prvog i drugog nivoa tribina.

Renoviranje Realovog stadiona, započeto u junu rasklapanjem starog krova, trebalo bi da košta 575 miliona evra, a slavni klub će ovaj kredit otplaćivati 27 godina, od 2023. do 2049. Računajući kamate i ostale troškove ovog aranžmana, "Novi Bernabeu" će na kraju koštati Real 796,5 miliona evra.

Ukoliko Nadal i Federer prihvate Perezov poziv za gala otvaranje, i njima će svakako biti uplaćena fina suma za tu egzibiciju, ali ostaje dilema da li će Španac i naročito Švajcarac i dalje biti aktivni teniseri u oktobru 2022. godine.

Rafa Nadal osvedočeni je navijač Real Madrida, iako je jedan od njegovih stričeva, Migel Anhel Nadal, dugo godina nosio dres Barselone.

Perez, koji pored fudbala pasionirano prati i tenis, već je pokušavao da zakaže Rafa - Rodžer egzibiciju na fudbalskom stadionu, ali se takav susret do danas nije dogodio.

"Pokušali smo mnogo puta da oborimo Ginisov rekord baš na 'Bernabeu' stadionu, ali bi neko od njih dvojice ili bio povređen ili sprečen. Dobra stvar je što taj rivalitet traje i traje, pa će izgleda biti još prilika", rekao je Perez.

Aktuelni rekord postavili su Francuzi, kojih je na tribinama "Pjer-Moroj" stadiona u Lilu bilo tačno 27.432 tokom finala Dejvis kupa sa Švajcarcima pre pet godina.

Federer je 8. avgusta napunio 38, a Nadal 3. juna proslavio 33. rođendan.

Nadal i Federer, inače, trebalo bi da se sastanu 7. februara naredne godine u Kejp Taunu, a organizator tog meča očekuje preko 50.000 navijača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar