Наоми Осака опет без тренера, враћа ли се Саша Бајин?

Јапанка више не зна како да стане на пут даљем паду.

Тенис 14.09.2019 | 08:57
Наоми Осака опет без тренера, враћа ли се Саша Бајин?
Од како је овог фебруара, тик након освајања Аустралијан опена "из ведра неба" отпустила тренера који ју је довео од статуса исподпросечне профи тенисерке до две гренд слем титуле и првог места на WТА листи, Сашу Бајина, Наоми Осака је у константном и чини се незадрживом паду.

Јапанка је тренутно на четвртом месту светске ранг листе и њен даљи силазак низ исту може само да се наслути. Свесна да овако више не иде, одлучила је да поново раскине сарадњу са тренером, овај пут Американцем Џермејном Џенкинсом који је претходно био тренинг партнер Венус Вилијамс.

Није познато ко ће преузети ту улогу, али је јасно да без Бајина Осака није ни пола играчице као са њим. Немачки стручњак српског порекла преузео је пре неколико месеци бригу о "нашој" Францускињи Кристини Младеновић која пак није направила значајнији искорак са новим тренером пошто је тренутно 49. на WТА лестивици.

С обзиром на огромне финансијске могућности Наоми Осаке не би било чудо да успе да приволи Бајина да јој се врати. То би јој вероватно био и најбољи могући потез, али је велико питање да ли ће он хтети да прекине сарадњу са садашњом штићеницом и буквално "прогута понос" пошто је претходно из штаба Јапааке отеран зато што ју је "превише притискао". Маурлук великог успеха јој је помутио расуђивање и направила је потез који је, није превише рећи, кошта каријере коју квалитетом заслужује.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар