Naomi Osaka opet bez trenera, vraća li se Saša Bajin?

Japanka više ne zna kako da stane na put daljem padu.

Tenis 14.09.2019 | 08:57
Naomi Osaka opet bez trenera, vraća li se Saša Bajin?
Od kako je ovog februara, tik nakon osvajanja Australijan opena "iz vedra neba" otpustila trenera koji ju je doveo od statusa ispodprosečne profi teniserke do dve grend slem titule i prvog mesta na WTA listi, Sašu Bajina, Naomi Osaka je u konstantnom i čini se nezadrživom padu.

Japanka je trenutno na četvrtom mestu svetske rang liste i njen dalji silazak niz istu može samo da se nasluti. Svesna da ovako više ne ide, odlučila je da ponovo raskine saradnju sa trenerom, ovaj put Amerikancem Džermejnom Dženkinsom koji je prethodno bio trening partner Venus Vilijams.

Nije poznato ko će preuzeti tu ulogu, ali je jasno da bez Bajina Osaka nije ni pola igračice kao sa njim. Nemački stručnjak srpskog porekla preuzeo je pre nekoliko meseci brigu o "našoj" Francuskinji Kristini Mladenović koja pak nije napravila značajniji iskorak sa novim trenerom pošto je trenutno 49. na WTA lestivici.

S obzirom na ogromne finansijske mogućnosti Naomi Osake ne bi bilo čudo da uspe da privoli Bajina da joj se vrati. To bi joj verovatno bio i najbolji mogući potez, ali je veliko pitanje da li će on hteti da prekine saradnju sa sadašnjom štićenicom i bukvalno "proguta ponos" pošto je prethodno iz štaba Japaake oteran zato što ju je "previše pritiskao". Maurluk velikog uspeha joj je pomutio rasuđivanje i napravila je potez koji je, nije previše reći, košta karijere koju kvalitetom zaslužuje.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar