Мари: За пет мјесеци бићу на нивоу "велике тројке"!

Бивши број један светског тениса Енди Мари уверен је да може да се врати у форму у којој су најбољи светски играчи, у року од четири или пет месеци.

Тенис 14.09.2019 | 16:33
Мари: За пет мјесеци бићу на нивоу "велике тројке"!
Мари, који је после операције кука у јануару паузирао до овог лета, мора тренутно да игра турнире на нивоу челенџера.

На једном таквом у Мајорци, чији је организатор академија Рафаела Надала, добио је прва два меча у синглу да би потом глатко изгубио.

Ипак, тенисер из Данблејна планира да током јесени игра на турнеји по Азији, пре свега у Кини где је пријављен за Мастерс у Шангају, где ће добити специјалну позивницу.

Енди је своју садашњу форму упоредио са формом играча који је отприлике 150 на свету. Он је додао да ће стрпљење бити важан фактор како би се поново такмичио на највишем нивоу са Новаком Ђоковићем, Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

"Годинама сам се такмичио са њима, мада их нисам стално побеђивао. Више сам губио него што сам добијао, али сам на терен увек излазио са осећањем да могу да их победим. Не знам да ли бих уживао да изађем на терен против њих а да знам да немам никакве шансе и да ћу изгубити. То би за мене било психолошки изазовно. Ипак, за четири или пет месеци, могу да им се придружим. Морам да будем стрпљив и да не очекујем превише у скорије време", каже Мари.

Енди је додао и да увелико ради на кондицији.

"Што се тиче тога како тренирам, какви су и ударци, ту нема проблема. Вештина је ту, морам само физички да будем бољи и надам се да ћу временом вратити и ту брзину", додао је шкотски тенисер.

Његова велика жеља је и да игра на финалном турниру Дејвис купа од 18-24. новембра у Мадриду. Енглези су у групи са Казахстаном и Холандијом.

"Ако будем изабран у тим, играћу. Не желим да будем селектиран само зато што сам пре четири године играо добро. У Дејвис купу увек би требало да играју најбољи играчи који имају шансу да донесу победу. Тренутно не играм тако добро као Кајл Едмунд, Камерон Нори или Дан Еванс. Можда у дублу могу да помогнем, мада бих свакако волео и сингл, али ако се тражи од мене да играм само дубл, учинићу то вероватно", свестан је ситуације Мари.

Он ће морати до краја наредног дана и да одлучи да ли ће се пријавити за АТП куп у јануару који ће се играти у Аустралији, на турниру који се игра две недеље пред почетак Аустралијан опена.

"Нисам још сигуран око тога. То је тимско такмичење и ако не играм сингл на недељу дана или десетак до Аустралијан Опена, онда то не ваља. Аустралијан Опен је мој приоритет", закључио је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар