Реал би да комплетира тројац из Челсија!

2020. године стиже Канте?! "Краљевски" клуб жели да окупи некадашње саиграче, од чега зависи трансфер једног од најбољих везиста данашњице?

Фудбал 15.09.2019 | 23:10
Реал би да комплетира тројац из Челсија!
Реал Мадрид има план за наредно лето, а чини се да су скицу свог пословања направили још претходног...

Они су прошле године између сезона довели Тиба Куртоу из Челсија, ове су поновили исто пословање само са Еденом Азаром у главној улози, а "шлаг на торту" требало би да буде Н’Голо Канте.

Познати инострани медиј "Тхе Атхлетиц" тврди да се омалени везиста већ дуго налази на листи жеља Зинедина Зидана, а да би крај сезоне која је у току требало да значи и почетак "сезоне лова".

Били су му на трагу још када је одлазио из Лестера након подвига из 2016. када им је помогао да освоје Премијер лигу, али су "плавци" тада били бржи и по изузетно "ниској" цени од 35 милиона евра капарисали себи титулу већ наредне године.

Играч је био погон Контеовог тима, наставио је то да буде све до данас упркос не тако сјајним издањима целокупне екипе у најјачем шампионату "Острва", па није искључено да би могао да напусти клуб наредног лета.

Ипак, све то неће бити тако једноставно. Поход на Кантеа зависи од много других параметара, а највећи – и најважнији – је свакако новац.

Реконструкција је започета овогодишњим трансферима, Лука Јовић, Еден Азар, Едер Милитао и Ферлан Менди су пре свега ту да би остали и да би на дугорочном плану били носиоци игре. Због тога планирају да следећег лета "појуре" још макар једног суперстара, биће то Пол Погба или Килијан Мбапе, или обојица, али у сваком случају ти послови неће бити јефтини.

Један од Зизуових услова за повратак на клупу био је тај да буде више укључен у трансфере екипе, посао са Азаром био је потврда тога па сад има још више циљеве.

Канте би се уклопио у тим, а Белгијанци који су већ са њим играли увек су о њему говорили хвалоспеве.

Капитен белгијске репрезентације и најзвучније појачање Мадриђана једном је рекао да му прија да игра са неким ко стално трчи и "крпи" рупе по терену.

"Сви знају да је он свугде на терену. Понекад када се окренем око себе помислим да га видим дупло, једног на левој страни, једног на десној. Помислим да играм са близанцима!", сликовито је објаснио Азар 2017.

И голман "лос бланкоса" је пре одласка из Челсија имао сличне речи за свог тадашњег саиграча, похвалио је његову снагу и утицај на екипу.

"Он само трчи, и трчи, и трчи... Као да има велики мотор у себи који му омогућава да то ради из недеље у недељу. Никада није уморан и даје баланс целој екипи", рекао је тада Куртоа.

Из тога се јасно види да би га они радо прихватили и на новом послу, са чињеницом да га и тренер жели очито је да ће Реал покушати да га доведе.

Посао око Кантеа сигурно неће бити јефтин јер је он прошлог новембра потписао нови уговор којим је постао најплаћенији играч Челсија. Француз тренутно зарађује преко 300 хиљада евра недељно и то би могло да представља највећу препреку у преговорима два клуба. Ситуација са Азаром и Куртоом је била једноставнија јер су њих двојица имали још по 12 месеци уговора са "плавцима" у тренутку када су одлучили да напусте Лондон, па је Реал могао да их добије "испод цене".

Такође, он је и даље важан фактор у Челсију, Френк Лампард око њега ствара екипу, а гомила младих играча угледа се на најбољег фудбалера екипе. 

Тренер је пред преузимање тима рекао да ће њихова "седмица" бити један од најважнијих људи у тиму, те да жели да извуче најбоље из њега како би успели да направе резултате.

"Канте је фантастичан фудбалер и фантастичан човек. Он је машина на терену, увек жели да игра и биће најважнији играч тима. Презадовољан сам што ћу радити с њим", закључио је "Френки".

Зато се верује да ће Флорентино Перез морати да плати више од 100 милиона евра...

Француз ће у марту напунити 29 година, у зениту је каријере, а то би могло да утиче на развој трансфера. Везиста никада није показивао да жели да напусти "Стамфорд бриџ", а то није ни било опција с обзиром на трансфер-бан који су имали овог лета.

Ситуација на тржишту ће у највећем делу искројити потенцијално највећи посао у наредној години, видећемо колико ће Челси напредовати под Лампардом и колико ће Канте имати значајну улогу у тој екипи.

У сваком случају, није незамисливо да омалени фудбалер оде из Енглеске, али да ли ће то бити баш у Мадрид, зависи од многих других великих најава...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар