Real bi da kompletira trojac iz Čelsija!

2020. godine stiže Kante?! "Kraljevski" klub želi da okupi nekadašnje saigrače, od čega zavisi transfer jednog od najboljih vezista današnjice?

Fudbal 15.09.2019 | 23:10
Real bi da kompletira trojac iz Čelsija!
Real Madrid ima plan za naredno leto, a čini se da su skicu svog poslovanja napravili još prethodnog...

Oni su prošle godine između sezona doveli Tiba Kurtou iz Čelsija, ove su ponovili isto poslovanje samo sa Edenom Azarom u glavnoj ulozi, a "šlag na tortu" trebalo bi da bude N’Golo Kante.

Poznati inostrani medij "The Athletic" tvrdi da se omaleni vezista već dugo nalazi na listi želja Zinedina Zidana, a da bi kraj sezone koja je u toku trebalo da znači i početak "sezone lova".

Bili su mu na tragu još kada je odlazio iz Lestera nakon podviga iz 2016. kada im je pomogao da osvoje Premijer ligu, ali su "plavci" tada bili brži i po izuzetno "niskoj" ceni od 35 miliona evra kaparisali sebi titulu već naredne godine.

Igrač je bio pogon Konteovog tima, nastavio je to da bude sve do danas uprkos ne tako sjajnim izdanjima celokupne ekipe u najjačem šampionatu "Ostrva", pa nije isključeno da bi mogao da napusti klub narednog leta.

Ipak, sve to neće biti tako jednostavno. Pohod na Kantea zavisi od mnogo drugih parametara, a najveći – i najvažniji – je svakako novac.

Rekonstrukcija je započeta ovogodišnjim transferima, Luka Jović, Eden Azar, Eder Militao i Ferlan Mendi su pre svega tu da bi ostali i da bi na dugoročnom planu bili nosioci igre. Zbog toga planiraju da sledećeg leta "pojure" još makar jednog superstara, biće to Pol Pogba ili Kilijan Mbape, ili obojica, ali u svakom slučaju ti poslovi neće biti jeftini.

Jedan od Zizuovih uslova za povratak na klupu bio je taj da bude više uključen u transfere ekipe, posao sa Azarom bio je potvrda toga pa sad ima još više ciljeve.

Kante bi se uklopio u tim, a Belgijanci koji su već sa njim igrali uvek su o njemu govorili hvalospeve.

Kapiten belgijske reprezentacije i najzvučnije pojačanje Madriđana jednom je rekao da mu prija da igra sa nekim ko stalno trči i "krpi" rupe po terenu.

"Svi znaju da je on svugde na terenu. Ponekad kada se okrenem oko sebe pomislim da ga vidim duplo, jednog na levoj strani, jednog na desnoj. Pomislim da igram sa blizancima!", slikovito je objasnio Azar 2017.

I golman "los blankosa" je pre odlaska iz Čelsija imao slične reči za svog tadašnjeg saigrača, pohvalio je njegovu snagu i uticaj na ekipu.

"On samo trči, i trči, i trči... Kao da ima veliki motor u sebi koji mu omogućava da to radi iz nedelje u nedelju. Nikada nije umoran i daje balans celoj ekipi", rekao je tada Kurtoa.

Iz toga se jasno vidi da bi ga oni rado prihvatili i na novom poslu, sa činjenicom da ga i trener želi očito je da će Real pokušati da ga dovede.

Posao oko Kantea sigurno neće biti jeftin jer je on prošlog novembra potpisao novi ugovor kojim je postao najplaćeniji igrač Čelsija. Francuz trenutno zarađuje preko 300 hiljada evra nedeljno i to bi moglo da predstavlja najveću prepreku u pregovorima dva kluba. Situacija sa Azarom i Kurtoom je bila jednostavnija jer su njih dvojica imali još po 12 meseci ugovora sa "plavcima" u trenutku kada su odlučili da napuste London, pa je Real mogao da ih dobije "ispod cene".

Takođe, on je i dalje važan faktor u Čelsiju, Frenk Lampard oko njega stvara ekipu, a gomila mladih igrača ugleda se na najboljeg fudbalera ekipe. 

Trener je pred preuzimanje tima rekao da će njihova "sedmica" biti jedan od najvažnijih ljudi u timu, te da želi da izvuče najbolje iz njega kako bi uspeli da naprave rezultate.

"Kante je fantastičan fudbaler i fantastičan čovek. On je mašina na terenu, uvek želi da igra i biće najvažniji igrač tima. Prezadovoljan sam što ću raditi s njim", zaključio je "Frenki".

Zato se veruje da će Florentino Perez morati da plati više od 100 miliona evra...

Francuz će u martu napuniti 29 godina, u zenitu je karijere, a to bi moglo da utiče na razvoj transfera. Vezista nikada nije pokazivao da želi da napusti "Stamford bridž", a to nije ni bilo opcija s obzirom na transfer-ban koji su imali ovog leta.

Situacija na tržištu će u najvećem delu iskrojiti potencijalno najveći posao u narednoj godini, videćemo koliko će Čelsi napredovati pod Lampardom i koliko će Kante imati značajnu ulogu u toj ekipi.

U svakom slučaju, nije nezamislivo da omaleni fudbaler ode iz Engleske, ali da li će to biti baš u Madrid, zavisi od mnogih drugih velikih najava...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar