Ко покушава да ''прља'' владику Лаврентија

Како „Новости“ сазнају, у Патријашију СПЦ, на руке патријарха, стигле су, управо, и информације и докази о групи свештеника, који већ дуже времена, у најгорем светлу представљају Епархију шабачку и њеног епископа, али и све оне, од свештеника до верника, који афирмишу мисију СПЦ, коју сви виде, осим оних којима је увек мала парохија, мада би им на њима могло да позавиди бар 90 одсто колега у земљи и расејању.

Србија 12.09.2019 | 18:02
Ко покушава да ''прља'' владику Лаврентија
Адвокат Душан Томић, правни заступник једног од свештеника, чије се име користи за клеветање и Епархије и њеног архијереја, каже да „благост владике Лаврентија показују баш они који су се огрешили о каноне, о своју браћу и своје архијереје, који се баве свим и свачим од варања верника до крађе новца са целивајућих икона“.

-Оптужују колеге, који за сваки динар имају покриће, а установио сам, пре неколико дана, од дела чланова „њиховог“ Црквеног одбора да исплаћују хонораре на руке и то без признанице, због чека су од одговорних и ЦО добили и опомену и укор . На владику и његове сараднике, и све који поштују његов вредан архипастирски рад, атакују и преко оптужни Црквеном суду у Шапцу, које су, како се испоставило, написане по правилима која су суспендована одлуком Светог архијерејског сабора из још 1962. године.

Држећи се праштања, као исконске врлине, каже адвокат Томић, „групици свештеника праштали су, до сада и владика и прозвани свештеници и сви они који су прозвани на правди Бога“.

-Дара је превршила меру и до патријарха и до владике стигло је ко су ти људи, а њихов циљ је да елиминишу и владику и оне који их подржавају само из једног разлога, како смо установили, да би „Манастирске шуме“, које имају 2500 хектара, ставили под своју личну контролу, јер им није довољно што на парохијама имају више од 2000 евра месечно -каже Томић. -Такви су се, сигуран сам, смучили и њиховом колеги који је, уместо свештеничког посла, одабрао да вози аутобус у Немачкој, човек који се епископу захвалио на парохији и достојанствено отишао.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

мујдзици

12.09.2019 16:15

Људи моји ово је дно дна,...у сипову,..тацније у Мујдзицима,..поп који има приватни обрт са прављењем куцица од облица од дрвета,..инаце бањалуцки миљеник,..из ловацке пуске одстријели три коња комсији,..сва три коња подлегну,...а поменути поп власник фирме Еко брвнаре сипово дрво монт ЛД (име и презиме власника) ником није одговарао за убиство недузних зивотиња,...казу убио их зато сто су веома смрдили и пасли близу његовог имања,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАР И ТО

12.09.2019 21:23

ЗАР И ТО СВЕШТЕНИК МОЖЕ УЧИНИТИ?

Name

Мујдзици

13.09.2019 11:17

Срам да буде онога који ове неистине сири, да су сви други као поменути господин било би нам као у рају...

Name

Дарио

13.09.2019 14:58

Лицно знам породицу, мало је оних коме нису помогли... Смета вам његов успјех...

Name

Несо

13.09.2019 15:34

Зао ми је сто нема одговорности за оне који пљују по својој цркви и свестеницима и пису неистине... Он је персона од цовјека и нису достојни да помињу његово име.

Name

Марија

13.09.2019 16:20

Успјешан човјек, прије двадесет година предавао ми је енглески језик у гимназији, моного тога смо научили од њега...Цијела генерација му је захвална... Не могу да вјерујем да се нашао неком на мети... Поздрав њему и породици.

Name

Миромо

12.09.2019 19:21

Томичу свака ти част то и птице више знају али мафија је у чаробном кругу гуле сваког кога стигну

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЈАЈНО

12.09.2019 21:22

ГОСПОДИНЕ ТОМИЋУ, СВАКА ВАМ ЧАСТ НА ХРАБОСТИ И ИСТРАЈНОСТИ, АЛИ СТЕ УСАМЉЕНИ У БОРБИ ПРОТИВ ОВОГ ЗЛА.

Name

Брко

12.09.2019 22:59

Попови су се подигли превисе,лопине сви одреда,размисљам да дјецу крстим ,али гдје кад ово сто видим нема везе са вјером и црквом.Помози нам Бозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

13.09.2019 04:32

А што Максим и Григорије планирају да направе унијатску цркву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

13.09.2019 15:02

Људина.

ОДГОВОРИТЕ