Ko pokušava da ''prlja'' vladiku Lavrentija

Kako „Novosti“ saznaju, u Patrijašiju SPC, na ruke patrijarha, stigle su, upravo, i informacije i dokazi o grupi sveštenika, koji već duže vremena, u najgorem svetlu predstavljaju Eparhiju šabačku i njenog episkopa, ali i sve one, od sveštenika do vernika, koji afirmišu misiju SPC, koju svi vide, osim onih kojima je uvek mala parohija, mada bi im na njima moglo da pozavidi bar 90 odsto kolega u zemlji i rasejanju.

Srbija 12.09.2019 | 18:02
Ko pokušava da ''prlja'' vladiku Lavrentija
Advokat Dušan Tomić, pravni zastupnik jednog od sveštenika, čije se ime koristi za klevetanje i Eparhije i njenog arhijereja, kaže da „blagost vladike Lavrentija pokazuju baš oni koji su se ogrešili o kanone, o svoju braću i svoje arhijereje, koji se bave svim i svačim od varanja vernika do krađe novca sa celivajućih ikona“.

-Optužuju kolege, koji za svaki dinar imaju pokriće, a ustanovio sam, pre nekoliko dana, od dela članova „njihovog“ Crkvenog odbora da isplaćuju honorare na ruke i to bez priznanice, zbog čeka su od odgovornih i CO dobili i opomenu i ukor . Na vladiku i njegove saradnike, i sve koji poštuju njegov vredan arhipastirski rad, atakuju i preko optužni Crkvenom sudu u Šapcu, koje su, kako se ispostavilo, napisane po pravilima koja su suspendovana odlukom Svetog arhijerejskog sabora iz još 1962. godine.

Držeći se praštanja, kao iskonske vrline, kaže advokat Tomić, „grupici sveštenika praštali su, do sada i vladika i prozvani sveštenici i svi oni koji su prozvani na pravdi Boga“.

-Dara je prevršila meru i do patrijarha i do vladike stiglo je ko su ti ljudi, a njihov cilj je da eliminišu i vladiku i one koji ih podržavaju samo iz jednog razloga, kako smo ustanovili, da bi „Manastirske šume“, koje imaju 2500 hektara, stavili pod svoju ličnu kontrolu, jer im nije dovoljno što na parohijama imaju više od 2000 evra mesečno -kaže Tomić. -Takvi su se, siguran sam, smučili i njihovom kolegi koji je, umesto svešteničkog posla, odabrao da vozi autobus u Nemačkoj, čovek koji se episkopu zahvalio na parohiji i dostojanstveno otišao.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

mujdzici

12.09.2019 16:15

Ljudi moji ovo je dno dna,...u sipovu,..tacnije u Mujdzicima,..pop koji ima privatni obrt sa pravljenjem kucica od oblica od drveta,..inace banjalucki miljenik,..iz lovacke puske odstrijeli tri konja komsiji,..sva tri konja podlegnu,...a pomenuti pop vlasnik firme Eko brvnare sipovo drvo mont LD (ime i prezime vlasnika) nikom nije odgovarao za ubistvo neduznih zivotinja,...kazu ubio ih zato sto su veoma smrdili i pasli blizu njegovog imanja,...

ODGOVORITE
Name

ZAR I TO

12.09.2019 21:23

ZAR I TO SVEŠTENIK MOŽE UČINITI?

Name

Mujdzici

13.09.2019 11:17

Sram da bude onoga koji ove neistine siri, da su svi drugi kao pomenuti gospodin bilo bi nam kao u raju...

Name

Dario

13.09.2019 14:58

Licno znam porodicu, malo je onih kome nisu pomogli... Smeta vam njegov uspjeh...

Name

Neso

13.09.2019 15:34

Zao mi je sto nema odgovornosti za one koji pljuju po svojoj crkvi i svestenicima i pisu neistine... On je persona od covjeka i nisu dostojni da pominju njegovo ime.

Name

Marija

13.09.2019 16:20

Uspješan čovjek, prije dvadeset godina predavao mi je engleski jezik u gimnaziji, monogo toga smo naučili od njega...Cijela generacija mu je zahvalna... Ne mogu da vjerujem da se našao nekom na meti... Pozdrav njemu i porodici.

Name

Miromo

12.09.2019 19:21

Tomiču svaka ti čast to i ptice više znaju ali mafija je u čarobnom krugu gule svakog koga stignu

ODGOVORITE
Name

SJAJNO

12.09.2019 21:22

GOSPODINE TOMIĆU, SVAKA VAM ČAST NA HRABOSTI I ISTRAJNOSTI, ALI STE USAMLJENI U BORBI PROTIV OVOG ZLA.

Name

Brko

12.09.2019 22:59

Popovi su se podigli previse,lopine svi odreda,razmisljam da djecu krstim ,ali gdje kad ovo sto vidim nema veze sa vjerom i crkvom.Pomozi nam Boze!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

13.09.2019 04:32

A što Maksim i Grigorije planiraju da naprave unijatsku crkvu?

ODGOVORITE
Name

Dario

13.09.2019 15:02

Ljudina.

ODGOVORITE