Дејвис куп: БиХ и Чешка без најбољих тенисера!

Прво коло Евро-афричке групе 1 Дејвис купа игра се за викенд у Зеници, гдје ће снаге одмјерити селекције Босне и Херцеговине и Чешке.

Тенис 13.09.2019 | 08:57
Дејвис куп: БиХ и Чешка без најбољих тенисера!
Јуче су у Арени "Хусејин Смајловић" у Зеници одржане конференције за медије оба тима, гдје је било говора о очекивањима у предстојећим сусретима.

Томислав Бркић, капитен бх. репрезентације, рекао је како противника не треба потцијенити.

"Мислим да Чешка без најбољег играча с овим младим тимом има доста показати. Нисмо фаворити, не треба потцијенити овај њихов тим, иако је млад. Наш тим игра без Дамира Џумхура, који не може играти због обавеза, али мислим да можемо остварити побједу. Подлога се није мијењала као против Холандије и Туниса и мислим да ће нам свима одговарати. Једино питање је ко ће играти за нас у суботу и недјељу. Да имамо Дамира, лакше би комбиновали сингл и дубл мечеве, теже је овај пут. Али, имамо и Нермана Фатића, морамо видјети које су нам најбоље опције и да у дублу имамо можда и највеће шансе ако буде неријешено те да ту дођемо до предности", рекао је Бркић.

Мирза Башић, бх. тенисер, рекао је како је сваки играч битан и да је битно да се освоје бодови.

"С обзиром на то да се играју и сингл и дубл мечеви, сваки играч је битан. Битно је да донесемо побједу, требају нам три поена да прођемо даље, то нам је најбитније. Моја форма је добра и надам се добрим резултатима за викенд. Ја познајем Јиржија Веселијја, али знам да су и други играчи добри. С ким год будем играо, битно је да одиграм добру партију", нагласио је Башић.

Нерман Фатић рекао је како се добро осјећа пред мечеве Дејвис купа.

"Ја сам у посљедње вријеме имао добрих резултата, осјећам се добро и трудимо се сви да дамо све од себе и дамо све за репрезентацију. Сигуран сам да ћемо дати свој максимум."

Дарко Бојановић, бх. репрезентативац, рекао је како му је увијек драго одазвати се позиву у репрезентацију.

"Мени је драго кад ме позову у репрезентацију, јер нема ништа љепше него да представљате своју државу. Сви ћемо покушати дати све од себе", рекао је Бојановић.

Јарослав Навратил, капитен чешке репрезентације, рекао је како БиХ игра без Дамира Џумхура, најбоље рангираног бх. тенисера.

"Мечеви ће бити тешки, Босна и Херцеговина игра код куће и могу бирати подлогу која је спорија. Знам да неће играти са својим играчем број 1 Дамиром Џумхуром и нису толико јаки. Видио сам неке мечеве на УС Опену, Џумхур је добро играо и сада када немају најбољег играча није лако, али ово је прилика за друге играче. Довео сам млади тим са шампионом УС Опена Јонаса Форејтека и дајем им прилику овдје у Босни и Херцеговини. Знам да нисмо толико јаки и надам се да ћемо бити сретни у недјељу", рекао је Навратил.

За Босну и Херцеговину наступиће Мирза Башић, Томислав Бркић, Нерман Фатић и Дарко Бојановић, с тим да је у улози капитена Томислав Бркић.

Чешку Републику представљаће Јиржи Весели, Томас Махац, Јонас Форејтек, Јиржи Лехецка и Далибор Сврцина, а капитен је Јарослав Навратил.

Жријеб парова биће обављен у петак у 12 сати.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар