Dejvis kup: BiH i Češka bez najboljih tenisera!

Prvo kolo Evro-afričke grupe 1 Dejvis kupa igra se za vikend u Zenici, gdje će snage odmjeriti selekcije Bosne i Hercegovine i Češke.

Tenis 13.09.2019 | 08:57
Dejvis kup: BiH i Češka bez najboljih tenisera!
Juče su u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici održane konferencije za medije oba tima, gdje je bilo govora o očekivanjima u predstojećim susretima.

Tomislav Brkić, kapiten bh. reprezentacije, rekao je kako protivnika ne treba potcijeniti.

"Mislim da Češka bez najboljeg igrača s ovim mladim timom ima dosta pokazati. Nismo favoriti, ne treba potcijeniti ovaj njihov tim, iako je mlad. Naš tim igra bez Damira Džumhura, koji ne može igrati zbog obaveza, ali mislim da možemo ostvariti pobjedu. Podloga se nije mijenjala kao protiv Holandije i Tunisa i mislim da će nam svima odgovarati. Jedino pitanje je ko će igrati za nas u subotu i nedjelju. Da imamo Damira, lakše bi kombinovali singl i dubl mečeve, teže je ovaj put. Ali, imamo i Nermana Fatića, moramo vidjeti koje su nam najbolje opcije i da u dublu imamo možda i najveće šanse ako bude neriješeno te da tu dođemo do prednosti", rekao je Brkić.

Mirza Bašić, bh. teniser, rekao je kako je svaki igrač bitan i da je bitno da se osvoje bodovi.

"S obzirom na to da se igraju i singl i dubl mečevi, svaki igrač je bitan. Bitno je da donesemo pobjedu, trebaju nam tri poena da prođemo dalje, to nam je najbitnije. Moja forma je dobra i nadam se dobrim rezultatima za vikend. Ja poznajem Jiržija Veselijja, ali znam da su i drugi igrači dobri. S kim god budem igrao, bitno je da odigram dobru partiju", naglasio je Bašić.

Nerman Fatić rekao je kako se dobro osjeća pred mečeve Dejvis kupa.

"Ja sam u posljednje vrijeme imao dobrih rezultata, osjećam se dobro i trudimo se svi da damo sve od sebe i damo sve za reprezentaciju. Siguran sam da ćemo dati svoj maksimum."

Darko Bojanović, bh. reprezentativac, rekao je kako mu je uvijek drago odazvati se pozivu u reprezentaciju.

"Meni je drago kad me pozovu u reprezentaciju, jer nema ništa ljepše nego da predstavljate svoju državu. Svi ćemo pokušati dati sve od sebe", rekao je Bojanović.

Jaroslav Navratil, kapiten češke reprezentacije, rekao je kako BiH igra bez Damira Džumhura, najbolje rangiranog bh. tenisera.

"Mečevi će biti teški, Bosna i Hercegovina igra kod kuće i mogu birati podlogu koja je sporija. Znam da neće igrati sa svojim igračem broj 1 Damirom Džumhurom i nisu toliko jaki. Vidio sam neke mečeve na US Openu, Džumhur je dobro igrao i sada kada nemaju najboljeg igrača nije lako, ali ovo je prilika za druge igrače. Doveo sam mladi tim sa šampionom US Opena Jonasa Forejteka i dajem im priliku ovdje u Bosni i Hercegovini. Znam da nismo toliko jaki i nadam se da ćemo biti sretni u nedjelju", rekao je Navratil.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupiće Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, s tim da je u ulozi kapitena Tomislav Brkić.

Češku Republiku predstavljaće Jirži Veseli, Tomas Mahac, Jonas Forejtek, Jirži Lehecka i Dalibor Svrcina, a kapiten je Jaroslav Navratil.

Žrijeb parova biće obavljen u petak u 12 sati.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar