Грег Попович хвали Србију...

"Поп" поручио Салету: Ми смо јеб**и губитници! Саша ради прави посао, јако су талентовани - и не само то. . .  "Играју у фантастичном маниру", каже један од најбољих тренера у историји кошарке.

Кошарка 12.09.2019 | 22:15
Грег Попович хвали Србију...
Грег Попович воли начин на који Србија игра.

Сједињене Америчке Државе су данас поражене од Плавих и то у борби у мечу за класификацију од 5. до 8. места. Познато је да селектор САД-а, један од најбољих тренера у историји кошарке, има високо мишљење о српског кошарци. И презиме му говори да то није случајно.

"Импресиониран сам све време њиховим карактером. Они се тога држе. И врло су упорни. Вечерас смо гледали прави пример тога", рекао је Попович.

Похвалио је Попович и свог колегу на клупи репрезентације Србије - Сашу Ђорђевића.

"Српски тим је веома искусан. Сашђа ради велики посао са тим тимом. Али нису само талентовани. Играју ову игру у фантастичном маниру. У сваком нападу имају отвореног играча. Сјајан тим који игра у транзицији. Очигледно је и да су веома талентовани. То је то", истакао је Попович.

Селектор данашњег ривала "орлова" имао је шта да поручи колеги на супарничкој клупи...

Кошаркаши Србије успели су да се домогну утакмице за пето место, а то су учинили победом над селекцијом САД резултатом 94:89. 

Овај тријумф изузетно је значајан за наше репрезентативце, даће им ветар у леђа да заврше турнир најбоље могуће у датим околностима, а такође је и вратио наду српској јавности, макар ако је судити по првим реакцијама...

Данашња представа изабраника Салета Ђорђевића свакако указује на то да су могли да достигну и веће висине у Кини, а селектор америчког тима похвалио је колегу на нашој клупи и истакао Богдана Богдановића као кључног појединца.

"Србија је пуна талентованих играча, одлично је вођена од стране Ђорђевића који ради добар посао са њима. Није нам било лако јер смо наспрам себе имали младе играче, који су упркос томе веома искусни. Богдановић је био "он фире" и када је тако, јако га је тешко чувати", рекао је популарни "Поп".

Он сматра да "орлови" играју изузетно добру кошарку, те да су заслужено дошли до тријумфа.

"Они нису само талентовани, већ и играју кошарку на фантастичан начин. Стално траже отвореног играча, сјајно се додају, а у данашњој победи су одрадили одличан посао и то је то".

Према речима новинара Слободана Шаренца на његовом званичном Твитер налогу, "луди Србин" је Ђорђевићу у поверењу поручио нешто сасвим другачије:

"Ми смо гомила јеб**их губитника".

Као што и сам новинар каже, може се протумачити да се ово односи на оба тима, с обзиром да су и једни и други зацртали знатно веће циљеве пред почетак шампионата, али ако је тако, наши момци су "бар" показали да су боља екипа од Поповићевих изабраника.

Харисон Барнс је после меча истакао да ово првенство није било баш толико лоше и да је желео да игра компетитивну кошарку током лета. Да представља своју земљу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар