Greg Popovič hvali Srbiju...

"Pop" poručio Saletu: Mi smo jeb**i gubitnici! Saša radi pravi posao, jako su talentovani - i ne samo to. . .  "Igraju u fantastičnom maniru", kaže jedan od najboljih trenera u istoriji košarke.

Košarka 12.09.2019 | 22:15
Greg Popovič hvali Srbiju...
Greg Popovič voli način na koji Srbija igra.

Sjedinjene Američke Države su danas poražene od Plavih i to u borbi u meču za klasifikaciju od 5. do 8. mesta. Poznato je da selektor SAD-a, jedan od najboljih trenera u istoriji košarke, ima visoko mišljenje o srpskog košarci. I prezime mu govori da to nije slučajno.

"Impresioniran sam sve vreme njihovim karakterom. Oni se toga drže. I vrlo su uporni. Večeras smo gledali pravi primer toga", rekao je Popovič.

Pohvalio je Popovič i svog kolegu na klupi reprezentacije Srbije - Sašu Đorđevića.

"Srpski tim je veoma iskusan. Sašđa radi veliki posao sa tim timom. Ali nisu samo talentovani. Igraju ovu igru u fantastičnom maniru. U svakom napadu imaju otvorenog igrača. Sjajan tim koji igra u tranziciji. Očigledno je i da su veoma talentovani. To je to", istakao je Popovič.

Selektor današnjeg rivala "orlova" imao je šta da poruči kolegi na suparničkoj klupi...

Košarkaši Srbije uspeli su da se domognu utakmice za peto mesto, a to su učinili pobedom nad selekcijom SAD rezultatom 94:89. 

Ovaj trijumf izuzetno je značajan za naše reprezentativce, daće im vetar u leđa da završe turnir najbolje moguće u datim okolnostima, a takođe je i vratio nadu srpskoj javnosti, makar ako je suditi po prvim reakcijama...

Današnja predstava izabranika Saleta Đorđevića svakako ukazuje na to da su mogli da dostignu i veće visine u Kini, a selektor američkog tima pohvalio je kolegu na našoj klupi i istakao Bogdana Bogdanovića kao ključnog pojedinca.

"Srbija je puna talentovanih igrača, odlično je vođena od strane Đorđevića koji radi dobar posao sa njima. Nije nam bilo lako jer smo naspram sebe imali mlade igrače, koji su uprkos tome veoma iskusni. Bogdanović je bio "on fire" i kada je tako, jako ga je teško čuvati", rekao je popularni "Pop".

On smatra da "orlovi" igraju izuzetno dobru košarku, te da su zasluženo došli do trijumfa.

"Oni nisu samo talentovani, već i igraju košarku na fantastičan način. Stalno traže otvorenog igrača, sjajno se dodaju, a u današnjoj pobedi su odradili odličan posao i to je to".

Prema rečima novinara Slobodana Šarenca na njegovom zvaničnom Tviter nalogu, "ludi Srbin" je Đorđeviću u poverenju poručio nešto sasvim drugačije:

"Mi smo gomila jeb**ih gubitnika".

Kao što i sam novinar kaže, može se protumačiti da se ovo odnosi na oba tima, s obzirom da su i jedni i drugi zacrtali znatno veće ciljeve pred početak šampionata, ali ako je tako, naši momci su "bar" pokazali da su bolja ekipa od Popovićevih izabranika.

Harison Barns je posle meča istakao da ovo prvenstvo nije bilo baš toliko loše i da je želeo da igra kompetitivnu košarku tokom leta. Da predstavlja svoju zemlju.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar