Богдан: Не добијају се Американци сваки дан!

Богдан Богдановић зарадио је посекотину током жестоких дуела на мечу са репрезентацијом САД, али није много марио за то после тријумфа. Задовољан је што су вратили осмехе на лица публике. . .

Кошарка 12.09.2019 | 20:21
Богдан: Не добијају се Американци сваки дан!
Богдан Богдановић предводио је Србију до победе над селекцијом САД на Мундобаскету у Кини. Ас Сакрамента уписао је 28 поена, од чега седам тројки и то након жестоке борбе са противничким играчима.

Током једнод од бројних дуела, Богдановић је зарадио и повећу посекотину на рамену.

"Није то ништа страшно, него имам осетљиву кожу", поручио је Богдан са широким осмехом после меча.

Након тога, он је у микс-зони након меча коментарисао данашњу победу и рекао да му је драго што су бар на неки начин усрећили публику.

"Добро је било... Не може се онај пораз исправити, али смо барем неку срећу донели нашем народу и нама. Губили смо два пута од њих, додуше не од ове екипе, али не добијају се Американци сваки дан", додао је најбољи стрелац наше селекције на шампионату.

Он мисли да Амери сигурно не би овако ушли у меч да је он у некој од каснијих фаза турнира, али такође верује да би наша селекција и тада успела да победи.

"Добро, не би они баш овако играли да је у питању борба за медаље. Не кажем да их ми не бисмо добили, али не би нам се баш овако отворили. Сигурно. Шта би било кад би било - да смо ми добили Аргентину и да играмо са Французима полуфинале...", не жели Богдан да коментарише хипотетички.

Богдановић каже да су он и саиграчи уживали у почетку меча и да су тада показали како могу да играју добро на обе стране паркета.  Такође, каже и да има пријатеље међу репрезентативцима САД и преноси како је прошла међусобна "припрема" за дуел.

"Постоји неколико играча са којима смо у добрим односима. Барнс ми је пре два дана послао поруку "гоод луцк", а затим ми после утакмице написао: "Изгубили сте, видимо се у Сакраменту". Затим сам ја њему пожелео срећу, па је он изгубио", закључио је српски бек.

Он је био један од најбољих појединаца на турниру, да је Србија успела да се уплете у борбу за медаље свакако би био фаворит за освајање титуле МВП-а, па стога остаје жал и за тиме.

Наше репрезентативце сада чека утакмица за пето место, а тамо ће им ривал бити победник дуела између Пољске и Чешке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар