Bogdan: Ne dobijaju se Amerikanci svaki dan!

Bogdan Bogdanović zaradio je posekotinu tokom žestokih duela na meču sa reprezentacijom SAD, ali nije mnogo mario za to posle trijumfa. Zadovoljan je što su vratili osmehe na lica publike. . .

Košarka 12.09.2019 | 20:21
Bogdan: Ne dobijaju se Amerikanci svaki dan!
Bogdan Bogdanović predvodio je Srbiju do pobede nad selekcijom SAD na Mundobasketu u Kini. As Sakramenta upisao je 28 poena, od čega sedam trojki i to nakon žestoke borbe sa protivničkim igračima.

Tokom jednod od brojnih duela, Bogdanović je zaradio i poveću posekotinu na ramenu.

"Nije to ništa strašno, nego imam osetljivu kožu", poručio je Bogdan sa širokim osmehom posle meča.

Nakon toga, on je u miks-zoni nakon meča komentarisao današnju pobedu i rekao da mu je drago što su bar na neki način usrećili publiku.

"Dobro je bilo... Ne može se onaj poraz ispraviti, ali smo barem neku sreću doneli našem narodu i nama. Gubili smo dva puta od njih, doduše ne od ove ekipe, ali ne dobijaju se Amerikanci svaki dan", dodao je najbolji strelac naše selekcije na šampionatu.

On misli da Ameri sigurno ne bi ovako ušli u meč da je on u nekoj od kasnijih faza turnira, ali takođe veruje da bi naša selekcija i tada uspela da pobedi.

"Dobro, ne bi oni baš ovako igrali da je u pitanju borba za medalje. Ne kažem da ih mi ne bismo dobili, ali ne bi nam se baš ovako otvorili. Sigurno. Šta bi bilo kad bi bilo - da smo mi dobili Argentinu i da igramo sa Francuzima polufinale...", ne želi Bogdan da komentariše hipotetički.

Bogdanović kaže da su on i saigrači uživali u početku meča i da su tada pokazali kako mogu da igraju dobro na obe strane parketa.  Takođe, kaže i da ima prijatelje među reprezentativcima SAD i prenosi kako je prošla međusobna "priprema" za duel.

"Postoji nekoliko igrača sa kojima smo u dobrim odnosima. Barns mi je pre dva dana poslao poruku "good luck", a zatim mi posle utakmice napisao: "Izgubili ste, vidimo se u Sakramentu". Zatim sam ja njemu poželeo sreću, pa je on izgubio", zaključio je srpski bek.

On je bio jedan od najboljih pojedinaca na turniru, da je Srbija uspela da se uplete u borbu za medalje svakako bi bio favorit za osvajanje titule MVP-a, pa stoga ostaje žal i za time.

Naše reprezentativce sada čeka utakmica za peto mesto, a tamo će im rival biti pobednik duela između Poljske i Češke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar