Никад нико није Амере овако разбио!

Четвртина за сва времена! Нити су они против неког водили 25 разлике после 10 минута!

Кошарка 12.09.2019 | 17:11
Никад нико није Амере овако разбио!
Американци су се чудом чудили на друштвеним мрежама после прве четвртине у мечу против Србије.

Симултанка српског мајстора Богдана Богдановића (4/4 за три поена!) уз добру подршку осталих, добру одбрану и слаб шут Американаца су резултирали четвртином за историју.

Србија је први квартал меча решила у своју корист са 32:7. Невероватних 25 разлике било после 10 минута игре против Американаца?! Педантни статистичари су убрзо израчунали да је ово најгора четвртина Американаца у историји њихових учешча на светским првенствима и Олимпијским играма откако су почели да играју НБА професионалци. Такође, био је ово најмањи број постигнутих поена за Американце у једној четвртини на великим такмичењима. Само једном (девет против Бразила 2010.) им се десило да у четвртини постигну мање од 10 поена. 

Никада се Америма није десило да их неко за четвртину разбије 25 разлике. Још занимљивије је да ни Американци никада никога нису победили у првој четвртини са 25 или више поена разлике откако се велика такмичења играју по четвртинама (2004. године).

Најгора четвртина Американаца је до сада била у поразу од Порторика 2004. године у Атини. Тада су Порториканци другу четвртину решили у своју корист са 28:7. На крају је било 92:73 за Поротриканце. То је до данас остао најубедљивији пораз Американаца на великим такмичењиа откако им играју НБА играчи.

Амери су узвратили у другој четвртини коју су добили 33:12 и вратили се у игру.

Иначе, била је ово и трећа најубедљивија прва четвртина у историји Мундобаскета. Рекорд држи Бразил који је Египат добио 37:10 на првенству у Шпанији пре пет година. Друга је најубедљивија четвртина између Италије и Филипина на овом првенству (37:8). 

Потоп Американаца у Кини... Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава оборила је низ негативних рекорда на Мундобаскету у Кини.

До овог такмичења селекција предвођена Грегом Поповичем није имала ниједан пораз у 68. утакмица заредом, а сада је први пут од 2002. доживела два узастопна неуспеха.

У својој историји, Америка никада није била лошије пласирана од шестог места, овога пута ће максимално бити седма.

Ова екипа САД биће запамћена са званично најгорим скором у историји "дрим тима" на Светским првенствима.

Најлошији пласман имали су 2002. године када су заузели шесто место, а сада ће морати да задовоље са седмим или осмим местом.

Подсећамо, Америка је изгубила од Србије 94:89 и за седму позицију играће против Пољске или Чешке.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

13ратник

12.09.2019 15:23

Које Американце разбио знате као смо прошли у Бразил тукли нас 30*кошева разлике овоје 10 тим САД

ОДГОВОРИТЕ