Nikad niko nije Amere ovako razbio!

Četvrtina za sva vremena! Niti su oni protiv nekog vodili 25 razlike posle 10 minuta!

Košarka 12.09.2019 | 17:11
Nikad niko nije Amere ovako razbio!
Amerikanci su se čudom čudili na društvenim mrežama posle prve četvrtine u meču protiv Srbije.

Simultanka srpskog majstora Bogdana Bogdanovića (4/4 za tri poena!) uz dobru podršku ostalih, dobru odbranu i slab šut Amerikanaca su rezultirali četvrtinom za istoriju.

Srbija je prvi kvartal meča rešila u svoju korist sa 32:7. Neverovatnih 25 razlike bilo posle 10 minuta igre protiv Amerikanaca?! Pedantni statističari su ubrzo izračunali da je ovo najgora četvrtina Amerikanaca u istoriji njihovih učešča na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama otkako su počeli da igraju NBA profesionalci. Takođe, bio je ovo najmanji broj postignutih poena za Amerikance u jednoj četvrtini na velikim takmičenjima. Samo jednom (devet protiv Brazila 2010.) im se desilo da u četvrtini postignu manje od 10 poena. 

Nikada se Amerima nije desilo da ih neko za četvrtinu razbije 25 razlike. Još zanimljivije je da ni Amerikanci nikada nikoga nisu pobedili u prvoj četvrtini sa 25 ili više poena razlike otkako se velika takmičenja igraju po četvrtinama (2004. godine).

Najgora četvrtina Amerikanaca je do sada bila u porazu od Portorika 2004. godine u Atini. Tada su Portorikanci drugu četvrtinu rešili u svoju korist sa 28:7. Na kraju je bilo 92:73 za Porotrikance. To je do danas ostao najubedljiviji poraz Amerikanaca na velikim takmičenjia otkako im igraju NBA igrači.

Ameri su uzvratili u drugoj četvrtini koju su dobili 33:12 i vratili se u igru.

Inače, bila je ovo i treća najubedljivija prva četvrtina u istoriji Mundobasketa. Rekord drži Brazil koji je Egipat dobio 37:10 na prvenstvu u Španiji pre pet godina. Druga je najubedljivija četvrtina između Italije i Filipina na ovom prvenstvu (37:8). 

Potop Amerikanaca u Kini... Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država oborila je niz negativnih rekorda na Mundobasketu u Kini.

Do ovog takmičenja selekcija predvođena Gregom Popovičem nije imala nijedan poraz u 68. utakmica zaredom, a sada je prvi put od 2002. doživela dva uzastopna neuspeha.

U svojoj istoriji, Amerika nikada nije bila lošije plasirana od šestog mesta, ovoga puta će maksimalno biti sedma.

Ova ekipa SAD biće zapamćena sa zvanično najgorim skorom u istoriji "drim tima" na Svetskim prvenstvima.

Najlošiji plasman imali su 2002. godine kada su zauzeli šesto mesto, a sada će morati da zadovolje sa sedmim ili osmim mestom.

Podsećamo, Amerika je izgubila od Srbije 94:89 i za sedmu poziciju igraće protiv Poljske ili Češke.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

13ratnik

12.09.2019 15:23

Koje Amerikance razbio znate kao smo prošli u Brazil tukli nas 30*koševa razlike ovoje 10 tim SAD

ODGOVORITE