Званично: Дилејни потписао за Барсу!

Пешићу испуњена жеља. . .  Пешић и Дилејни поново заједно! Малком Дилејни нови је кошаркаш Барселоне, саопштио је клуб из Каталоније.

Кошарка 13.09.2019 | 09:35
Званично: Дилејни потписао за Барсу!
Амерички плејмејкер поново ће сарађивати са легендарним српским тренером Светиславом Пешићем.

Пешић је Дилејнију био тренер у Бајерну у сезони 2013/2014, када је и МВП Бундеслиге, а први пут је и играо у Евролиги.

Од тада је Дилијени доста напредовао, од 2016. до 2018. носио је дрес Атланте Хокс, а претходне такмичарске године играо је за кинески Гуандонг.

Сезоне 2015/2016 предводио је Локомотиву из Кубања до Фајнал-фора Евролиге, после чега се упутио у НБА.

Барселона се овог лета озбиљно појачала и у сезони испред нас биће међу главним кандидатим за титулу европског шампиона.

Пре Дилејнија, у "Блауграну" су дошли Никола Миротић, Брендон Дејвис, Алекс Абринес и Кори Хигинс.

Управа Барселоне испунила је жељу Светислава Пешића и ангажовала Малколма Дилејнија. Искусни амерички шутер стиже да одмени теже повређеног Тому Ертела који због проблема с коленом неће у скорије време на терен.

Дилејни је сарађивао са Пешићем у Бајерну из Минхена, отуда га српски стручњак одлично познаје и био му је прва жеља. Американац је током лета био на кампу Њујорк Никса, надао се да би могао да добије нови НБА ангажман (претходни је имао у Атланти), али на крају је ипак одлучио да прихвати позив из Барселоне и потпише на 1+1 сезону као слободан агент. 

Прошле године Дилејни је играо у Кини и просечно бележио 19,4 поена по мечу, 6,1 асистенцију и 5,7 скокова. Последњи недеља могло се чути да га жели и Ђорђевићев Виртус.

Барселона се овог лета најбоље појачала од свих евролигаша. Или бар најзвучније. Пре Дилејнија стигли су Кори Хигинс, Никола Миротић, Брендон Дејвис и Алекс Абринес.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар