Zvanično: Dilejni potpisao za Barsu!

Pešiću ispunjena želja. . .  Pešić i Dilejni ponovo zajedno! Malkom Dilejni novi je košarkaš Barselone, saopštio je klub iz Katalonije.

Košarka 13.09.2019 | 09:35
Zvanično: Dilejni potpisao za Barsu!
Američki plejmejker ponovo će sarađivati sa legendarnim srpskim trenerom Svetislavom Pešićem.

Pešić je Dilejniju bio trener u Bajernu u sezoni 2013/2014, kada je i MVP Bundeslige, a prvi put je i igrao u Evroligi.

Od tada je Dilijeni dosta napredovao, od 2016. do 2018. nosio je dres Atlante Hoks, a prethodne takmičarske godine igrao je za kineski Guandong.

Sezone 2015/2016 predvodio je Lokomotivu iz Kubanja do Fajnal-fora Evrolige, posle čega se uputio u NBA.

Barselona se ovog leta ozbiljno pojačala i u sezoni ispred nas biće među glavnim kandidatim za titulu evropskog šampiona.

Pre Dilejnija, u "Blaugranu" su došli Nikola Mirotić, Brendon Dejvis, Aleks Abrines i Kori Higins.

Uprava Barselone ispunila je želju Svetislava Pešića i angažovala Malkolma Dilejnija. Iskusni američki šuter stiže da odmeni teže povređenog Tomu Ertela koji zbog problema s kolenom neće u skorije vreme na teren.

Dilejni je sarađivao sa Pešićem u Bajernu iz Minhena, otuda ga srpski stručnjak odlično poznaje i bio mu je prva želja. Amerikanac je tokom leta bio na kampu Njujork Niksa, nadao se da bi mogao da dobije novi NBA angažman (prethodni je imao u Atlanti), ali na kraju je ipak odlučio da prihvati poziv iz Barselone i potpiše na 1+1 sezonu kao slobodan agent. 

Prošle godine Dilejni je igrao u Kini i prosečno beležio 19,4 poena po meču, 6,1 asistenciju i 5,7 skokova. Poslednji nedelja moglo se čuti da ga želi i Đorđevićev Virtus.

Barselona se ovog leta najbolje pojačala od svih evroligaša. Ili bar najzvučnije. Pre Dilejnija stigli su Kori Higins, Nikola Mirotić, Brendon Dejvis i Aleks Abrines.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar