СП: Грег Попович потпуно хладан...

Живот иде даље, окршај са Србијом још једна утакмица за нас.  „Сваки пораз боли и ова ситуација је још тежа. Али, живот иде даље“, поручује легендарни стратег. . .

Кошарка 11.09.2019 | 18:27
СП: Грег Попович потпуно хладан...
Селектор Сједињених Америчких Држава Грег Попович потпуно смирено је дочекао пораз у четвртфиналу Мундобаскета од Француске, уз напомену да у животу постоје знатно важније ствари од једног пораза.

Да ли очекујете да ће наредне године у Токију бити нови „Редемптион Теам“?

„Биће нови тим, сигурно. Наравно, ако се квалификујемо за Олимпијске игре...“, кратак је био Попович.

Како гледате на утакмицу са Србијом?

„Још једна утакмица за нас. Обе екипе покушаће да победе“.

Шта мислите о Француској?

„Тренер Коле и његова екипа урадили су одличан посао. Ово је најбољи тим Француске који сам видео. Играју одлично у оба смера, не само у нападчком делу. Играју дефанзивно јако добро, индивидуално и као група. Сви играчи су се лепо уклопили у систем“.

Да ли вас овај пораз брине?

„Сваки пораз боли и ова ситуација је још тежа. Али, живот иде даље. Волео бих да смо победили, да побеђујемо. Али, сви имамо породице и животе и живот иде даље. Јако сам поносан на момке, што су радили и што су се такмичи. Јако је непоштовање то што се прича о играчима који нису ту. Ово су момци, они су овде и они су важни“, закључио је Поповић.

Потпуно смирен је и првотимац Јута Џеза Донован Мичел, који је дао одговор на питање - да ли је разлог пораза у томе што нисте имали најјачи састав на окупу?

„Свако ко није дошао, на њима је. Знам како се ја осећам, како се ови играчи осећају. Размишљамо само о онима који су овде. Кад су нам се завршиле сезоне одмах смо дошли да радимо с тренером Поповичем, добро смо се спремили, али на крају нисмо успели“, поручио је Мичел.

Шта мислите о играчима Србије и том мечу?

„Такмичићемо се, изгубили су. Тешко је после оваквог пораза. Морамо да будемо спремни да играмо, не да кажемо. Јокић, Богдан, Мицић, све су то талентовани момци. Као и остатак екипе“.

Убацио си 29 поена и одиграо добру утакмицу, како се осећаш?

„Искрено, није важна моја игра. Гледам само на ситуације које нисмо искористили. Било би ми драже да нисам постигао 29 поена, а да смо победили. Изгубили смо“, закључио је Мичел.

Утакмица између Србије и САД игра се сутра од 13 часова по нашем времену.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар