SP: Greg Popovič potpuno hladan...

Život ide dalje, okršaj sa Srbijom još jedna utakmica za nas.  „Svaki poraz boli i ova situacija je još teža. Ali, život ide dalje“, poručuje legendarni strateg. . .

Košarka 11.09.2019 | 18:27
SP: Greg Popovič potpuno hladan...
Selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Popovič potpuno smireno je dočekao poraz u četvrtfinalu Mundobasketa od Francuske, uz napomenu da u životu postoje znatno važnije stvari od jednog poraza.

Da li očekujete da će naredne godine u Tokiju biti novi „Redemption Team“?

„Biće novi tim, sigurno. Naravno, ako se kvalifikujemo za Olimpijske igre...“, kratak je bio Popovič.

Kako gledate na utakmicu sa Srbijom?

„Još jedna utakmica za nas. Obe ekipe pokušaće da pobede“.

Šta mislite o Francuskoj?

„Trener Kole i njegova ekipa uradili su odličan posao. Ovo je najbolji tim Francuske koji sam video. Igraju odlično u oba smera, ne samo u napadčkom delu. Igraju defanzivno jako dobro, individualno i kao grupa. Svi igrači su se lepo uklopili u sistem“.

Da li vas ovaj poraz brine?

„Svaki poraz boli i ova situacija je još teža. Ali, život ide dalje. Voleo bih da smo pobedili, da pobeđujemo. Ali, svi imamo porodice i živote i život ide dalje. Jako sam ponosan na momke, što su radili i što su se takmiči. Jako je nepoštovanje to što se priča o igračima koji nisu tu. Ovo su momci, oni su ovde i oni su važni“, zaključio je Popović.

Potpuno smiren je i prvotimac Juta Džeza Donovan Mičel, koji je dao odgovor na pitanje - da li je razlog poraza u tome što niste imali najjači sastav na okupu?

„Svako ko nije došao, na njima je. Znam kako se ja osećam, kako se ovi igrači osećaju. Razmišljamo samo o onima koji su ovde. Kad su nam se završile sezone odmah smo došli da radimo s trenerom Popovičem, dobro smo se spremili, ali na kraju nismo uspeli“, poručio je Mičel.

Šta mislite o igračima Srbije i tom meču?

„Takmičićemo se, izgubili su. Teško je posle ovakvog poraza. Moramo da budemo spremni da igramo, ne da kažemo. Jokić, Bogdan, Micić, sve su to talentovani momci. Kao i ostatak ekipe“.

Ubacio si 29 poena i odigrao dobru utakmicu, kako se osećaš?

„Iskreno, nije važna moja igra. Gledam samo na situacije koje nismo iskoristili. Bilo bi mi draže da nisam postigao 29 poena, a da smo pobedili. Izgubili smo“, zaključio je Mičel.

Utakmica između Srbije i SAD igra se sutra od 13 časova po našem vremenu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar