Боатенгове животне лекције: Био сам идиот!

Тренирао по сат времена, куповао по три аутомобила дневно. . . ! Срећу не можеш да купиш. . .

Фудбал 11.09.2019 | 18:46
Боатенгове животне лекције: Био сам идиот!
Да је глава била у равни са ногама вероватно бисмо данас о њему причали као о једном од најспектакуларниих фудбалера 21. века. Али Кевин Принц Боатенг је другачији тип. Другачије је било и његово одрастање у берлинском предграђу. Знате већ ону излизану о момцима из гета. Штета, јер могао је да буде заиста велики. Сад је и сам  свестан тога.

“Нисам гледао на фудбал као на посао. Био сам идиот“, смеје се у интервјуу за Републику 32-годишњи фудбалер, који је редом разочаравао навијаче Тотенхема, Борусије Дортмунд, Портсмута и Милана, мада су ови последњи могли бар да осете назнаке какав је Боатенг могао играч да буде.

Али није. Нити ће бити то што је требало, иако је последњих сезона играо сасвим солидно у Лас Палмасу, Ајнтрахту из Франфкурта, Сасуолу и сада Фјорентини. Неке ствари из младости једноставно не можеш да исправиш.

“Био сам талентован, али сам тренирао на минимуму, колико сам мора, сат дневно на терену. Ја сам био онај што последњи долази и први одлази да буде са друштвом. Имао сам паре, живео као краљ. Теретану нисам видео. То ти промени каснију каријеру“, свестан је Боатенг.

Давно је он себе погледао у огледалу. И није му се допало оно што види. Зато сада покушава да искуство пренесе млађима.

“Док сам био у Тотенхему, један дан узмем и купим три аутомобила. Ламборгини, хамер и кадилак. Нисам играо, имао сам породичне проблеме и тражио сам срећу у материјалним стварима. Ауто те усрећи на недељу дана, па ја купим срећу на три недеље. Данас зато говорим млађима: Срећу не можеш да купиш“, каже Боатенг.

Ви сами одлучите којим ћете путем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар