Boatengove životne lekcije: Bio sam idiot!

Trenirao po sat vremena, kupovao po tri automobila dnevno. . . ! Sreću ne možeš da kupiš. . .

Fudbal 11.09.2019 | 18:46
Boatengove životne lekcije: Bio sam idiot!
Da je glava bila u ravni sa nogama verovatno bismo danas o njemu pričali kao o jednom od najspektakularniih fudbalera 21. veka. Ali Kevin Princ Boateng je drugačiji tip. Drugačije je bilo i njegovo odrastanje u berlinskom predgrađu. Znate već onu izlizanu o momcima iz geta. Šteta, jer mogao je da bude zaista veliki. Sad je i sam  svestan toga.

“Nisam gledao na fudbal kao na posao. Bio sam idiot“, smeje se u intervjuu za Republiku 32-godišnji fudbaler, koji je redom razočaravao navijače Totenhema, Borusije Dortmund, Portsmuta i Milana, mada su ovi poslednji mogli bar da osete naznake kakav je Boateng mogao igrač da bude.

Ali nije. Niti će biti to što je trebalo, iako je poslednjih sezona igrao sasvim solidno u Las Palmasu, Ajntrahtu iz Franfkurta, Sasuolu i sada Fjorentini. Neke stvari iz mladosti jednostavno ne možeš da ispraviš.

“Bio sam talentovan, ali sam trenirao na minimumu, koliko sam mora, sat dnevno na terenu. Ja sam bio onaj što poslednji dolazi i prvi odlazi da bude sa društvom. Imao sam pare, živeo kao kralj. Teretanu nisam video. To ti promeni kasniju karijeru“, svestan je Boateng.

Davno je on sebe pogledao u ogledalu. I nije mu se dopalo ono što vidi. Zato sada pokušava da iskustvo prenese mlađima.

“Dok sam bio u Totenhemu, jedan dan uzmem i kupim tri automobila. Lamborgini, hamer i kadilak. Nisam igrao, imao sam porodične probleme i tražio sam sreću u materijalnim stvarima. Auto te usreći na nedelju dana, pa ja kupim sreću na tri nedelje. Danas zato govorim mlađima: Sreću ne možeš da kupiš“, kaže Boateng.

Vi sami odlučite kojim ćete putem.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar