Крај сезоне за Новака?!

Новак опет на клиници у Швајцарској где је био због лакта! Најбољи тенисер света тражи помоћ за проблем са раменом у клиници у Цириху у којој је већ био због рамена. Под великим знаком питања да ли ће успети да санира проблем и заврши сезону како је планирао?

Тенис 11.09.2019 | 20:59
Крај сезоне за Новака?!
Новак Ђоковић није успео да одбрани трофеј УС Опена и понови успех од прошле године, када је везао два гренд слема. Српског аса, нажалост, на том путу није омео неки играч, који се налазио у бољој форми или имао свој дан, већ повреда.

Проблем са раменом леве руке који се појави још пре доласка у Њујорк, ипак није био наиван, онај што прође "сам од себе". Успео је Ђоковић да се носи са боловима и добије три меча на последњем гренд слему сезоне, али је онда у осмини финала био приморан да преда дуел Стену Вавринки.

Најавио је тада да ситуација са раменом не изгледа добро, да му је неопходно мировање, а само неколико дана касније гласине из Њујорка само су пробудиле сумњу да би српски ас могао да заврши сезону пре времена.

Наиме, новинар "Њујорк тајмса" Кристофер Клери навео је да имам информацију "да је Ђоковићево раме проблематично и да би могло да захтева мало више од кратког одмора".

То је одмах навело на закључак да би српски ас опет могао "под нож".

Јер не тако давно он је због проблема са лактом морао на операцију, па онда и додатну минорну хируршку интервенцију, што је довело до дуге паузе.

Информација да је Ђоковић поново отишао у Швајцарску, где је пре нешто више од годину и по дана имао "флеш" операцију на клиници у Цириху, наводи да је можда из истог разлога опет отпутовао у ту земљу.

На његовом сајту одмах после предаје меча на УС Опену наведено је да "уколико опоравак буде ишао у правом смеру" Новак ће крајем септембра путовати у Јапан, где би требало први пут да наступи на турниру у Токију.

Тај турнир први рекет света још раније је означио као веома битан, јер ће се управо на том месту кроз годину дана играти мечеви на Олимпијским играма.

Према распореду он је предводио и наступе на мастерсима у Паризу и Шангају, а до краја сезоне очекује га и завршни турнир осморице најбољих, али и финално такмичење Дејвис купа у Мадриду у новембру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сомеоне

11.09.2019 19:54

тамо га лијечи федереров други рођак

ОДГОВОРИТЕ