Kraj sezone za Novaka?!

Novak opet na klinici u Švajcarskoj gde je bio zbog lakta! Najbolji teniser sveta traži pomoć za problem sa ramenom u klinici u Cirihu u kojoj je već bio zbog ramena. Pod velikim znakom pitanja da li će uspeti da sanira problem i završi sezonu kako je planirao?

Tenis 11.09.2019 | 20:59
Kraj sezone za Novaka?!
Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej US Opena i ponovi uspeh od prošle godine, kada je vezao dva grend slema. Srpskog asa, nažalost, na tom putu nije omeo neki igrač, koji se nalazio u boljoj formi ili imao svoj dan, već povreda.

Problem sa ramenom leve ruke koji se pojavi još pre dolaska u Njujork, ipak nije bio naivan, onaj što prođe "sam od sebe". Uspeo je Đoković da se nosi sa bolovima i dobije tri meča na poslednjem grend slemu sezone, ali je onda u osmini finala bio primoran da preda duel Stenu Vavrinki.

Najavio je tada da situacija sa ramenom ne izgleda dobro, da mu je neophodno mirovanje, a samo nekoliko dana kasnije glasine iz Njujorka samo su probudile sumnju da bi srpski as mogao da završi sezonu pre vremena.

Naime, novinar "Njujork tajmsa" Kristofer Kleri naveo je da imam informaciju "da je Đokovićevo rame problematično i da bi moglo da zahteva malo više od kratkog odmora".

To je odmah navelo na zaključak da bi srpski as opet mogao "pod nož".

Jer ne tako davno on je zbog problema sa laktom morao na operaciju, pa onda i dodatnu minornu hiruršku intervenciju, što je dovelo do duge pauze.

Informacija da je Đoković ponovo otišao u Švajcarsku, gde je pre nešto više od godinu i po dana imao "fleš" operaciju na klinici u Cirihu, navodi da je možda iz istog razloga opet otputovao u tu zemlju.

Na njegovom sajtu odmah posle predaje meča na US Openu navedeno je da "ukoliko oporavak bude išao u pravom smeru" Novak će krajem septembra putovati u Japan, gde bi trebalo prvi put da nastupi na turniru u Tokiju.

Taj turnir prvi reket sveta još ranije je označio kao veoma bitan, jer će se upravo na tom mestu kroz godinu dana igrati mečevi na Olimpijskim igrama.

Prema rasporedu on je predvodio i nastupe na mastersima u Parizu i Šangaju, a do kraja sezone očekuje ga i završni turnir osmorice najboljih, ali i finalno takmičenje Dejvis kupa u Madridu u novembru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

someone

11.09.2019 19:54

tamo ga liječi federerov drugi rođak

ODGOVORITE