Ново хапшење - "пали" због трансфера Митровића!

Трансфер српског нападача из Андерлехта у Њукасл је под истрагом полиције.  Пао менаџер Тибоа Куртое, Јаника Караска и Кевина Мираљаса!

Фудбал 11.09.2019 | 16:14
Ново хапшење - "пали" због трансфера Митровића!
Нова афера у белгијском фудбалу!

Како преноси АФП, полиција је ухапсила двојицу мушкараца, од тога једног фудбалског менаџера, због истраге око трансфера српског нападача Александра Митровића.

У питању је прелазак "Митра" из редова Андерлехта у Њукасл током љета 2015. године, када су га "свраке" платиле 18,5 милиона евра, а истрага се води због "прања новца" у које су наводно укључена приведена лица, са чим сам нападач нема везе.

Према извештајима белгијских медија ухапшен је агент Кристоф Енроте, и то у Монаку, док је његов сарадник Кристоф Шенио "пао" у Лијежу.

Овај случај није повезан са такозваним "Фудбалгејтом" из октобра прошле године када је приведено 20 особа због сумњи у малверзације око транфера и намјештања утакмица, укључујући агенте, судије и клупске званичнике.

Када је у питању трансфер Митровића, који није једини под истрагом, али је за њега АФП једино добио потврду, незванично су за њега били задужени агенти Пини Захави и Фали Рамадани.

Они се, за сада, не појављују као спорни у трансферу играча.

Још се није слегла прашина после операције “Чисте руке” у којој је полиција хапсила менаџера, судије и представнике клубова и због намештања утакмица, а нова афера тресе белгијски фудбал. Полиција је данас ухапцила двојицу мушкараца због малверзација приликом трансфера играча, међу којима је и онај нашег Александра Митровића из Андерлехта у Њукасл за 18.500.000 евра 2015. године.

Одмах да истакнемо – сам Митровић према доступним информацијама није под никаквом истрагом, менаџери и клубови су “заобилазили” прописе.

Ухапшен је Кристоф Енроте, који је и менаџер прослављених белгијских репезентативаца Јаника Касаска, Тиба Куртое и Кевина Мираљаса. Енроте је “пао” у Монако, док је његова десна рука Кристоф Шенио притворен у Лијежу. Инспектори су упали и у њихове канцеларије у Лондону.

“Реч је операцијама у вези са прањем новца и корупцији приликом трансфера играча”, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Иначе, кад је Митровић прелазио из Брисела у Њукасл белгијски медији су писали да трансфер завршавају чувени “суперагенти”, добро познати и нама у Србији, Пини Захави и Фали Рамадани, али се имена њих двојице засад не помињу у овој истрази.

Тужилаштво уосталом није потврдило ни који се трансфери истражују, али је агенција Франс Прес успела да добије потврду само за Митровићев случај. Белгијски Нијузблад тврди да су под лупом и трансфери Јурија Тилеманса,  Леандера Дендонкера, па и Ромелуа Лукакуа пошто је Енротеа, иначе сина некадашњег репрезентативца Белгије Рожеа Енротеа, оптужио његов некадашњи сарадник, иначе тренер Петер Сметс.

“Никад нисам крао од фудбалера”, бранио се прошлог октобра Енроте, кога је Сметс оптужио да је играче закинуо за милионе евра.

Клупске просторије Андерлехта, па и Фудбалског савеза Белгије, одавно су претресане.

Митровић је иначе тренутно фудбалер Фулама, пошто је од позајмице у јануару 2018. године постао херој навијача, док је каријеру почео у Партизану и у Белгију се отиснуо 2013. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИСТИНА 1

14.09.2019 13:58

Тек је поцело......

ОДГОВОРИТЕ