Novo hapšenje - "pali" zbog transfera Mitrovića!

Transfer srpskog napadača iz Anderlehta u Njukasl je pod istragom policije.  Pao menadžer Tiboa Kurtoe, Janika Karaska i Kevina Miraljasa!

Fudbal 11.09.2019 | 16:14
Novo hapšenje - "pali" zbog transfera Mitrovića!
Nova afera u belgijskom fudbalu!

Kako prenosi AFP, policija je uhapsila dvojicu muškaraca, od toga jednog fudbalskog menadžera, zbog istrage oko transfera srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

U pitanju je prelazak "Mitra" iz redova Anderlehta u Njukasl tokom ljeta 2015. godine, kada su ga "svrake" platile 18,5 miliona evra, a istraga se vodi zbog "pranja novca" u koje su navodno uključena privedena lica, sa čim sam napadač nema veze.

Prema izveštajima belgijskih medija uhapšen je agent Kristof Enrote, i to u Monaku, dok je njegov saradnik Kristof Šenio "pao" u Liježu.

Ovaj slučaj nije povezan sa takozvanim "Fudbalgejtom" iz oktobra prošle godine kada je privedeno 20 osoba zbog sumnji u malverzacije oko tranfera i namještanja utakmica, uključujući agente, sudije i klupske zvaničnike.

Kada je u pitanju transfer Mitrovića, koji nije jedini pod istragom, ali je za njega AFP jedino dobio potvrdu, nezvanično su za njega bili zaduženi agenti Pini Zahavi i Fali Ramadani.

Oni se, za sada, ne pojavljuju kao sporni u transferu igrača.

Još se nije slegla prašina posle operacije “Čiste ruke” u kojoj je policija hapsila menadžera, sudije i predstavnike klubova i zbog nameštanja utakmica, a nova afera trese belgijski fudbal. Policija je danas uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj našeg Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra 2015. godine.

Odmah da istaknemo – sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije pod nikakvom istragom, menadžeri i klubovi su “zaobilazili” propise.

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Kasaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miraljasa. Enrote je “pao” u Monako, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njihove kancelarije u Londonu.

“Reč je operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni “superagenti”, dobro poznati i nama u Srbiji, Pini Zahavi i Fali Ramadani, ali se imena njih dvojice zasad ne pominju u ovoj istrazi.

Tužilaštvo uostalom nije potvrdilo ni koji se transferi istražuju, ali je agencija Frans Pres uspela da dobije potvrdu samo za Mitrovićev slučaj. Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa,  Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.

“Nikad nisam krao od fudbalera”, branio se prošlog oktobra Enrote, koga je Smets optužio da je igrače zakinuo za milione evra.

Klupske prostorije Anderlehta, pa i Fudbalskog saveza Belgije, odavno su pretresane.

Mitrović je inače trenutno fudbaler Fulama, pošto je od pozajmice u januaru 2018. godine postao heroj navijača, dok je karijeru počeo u Partizanu i u Belgiju se otisnuo 2013. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ISTINA 1

14.09.2019 13:58

Tek je pocelo......

ODGOVORITE