Тумба: Дуг је пут до препознатљиве и квалитетне игре!

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић после победе над Луксембургом каже да "орловима" предстоји озбиљан рад у наредним месецима.

Фудбал 11.09.2019 | 12:26
Тумба: Дуг је пут до препознатљиве и квалитетне игре!
Србија је лако изашла на крај са Лукесмбургом и на гостовању славила победу од 3:1.

Тумбаковић најављује велики рад и каже да је "дуг пут до стварања препознатљиве игре".

"Дуг је пут до стварања препознатљиве и квалитетне игре, сад смо са другом групом играча покушали против објективно слабијег противника да покажемо квалитет, било је у моментима добро и квалитетно, треба у перспективи да покажемо опет, предстоји нам озбиљан рад у октобру и новембру , да унапредимо што је добро и елиминишемо што је лоше", рекао је Тумбаковић после победе.

Искусни стручњак није хтео никога посебно да истиче.

"Не бих никога посебно истицао, све су то играчи наше репрезентације, играју добро имају добар однос према репрезентацији, свако наше дуже дружење и рад и биће квалитетније и боље. Када победиш боља атмосфера него када изгубиш макар изгубио и од Португала. Ова победа је подстрек за лепшу атмосферу у процесу рада и утакмица. Нема прве и друге екипе, све су то репрезентативци и најбоље што ми сада имамо, а састав прилагођавамо противнику", додаје доскорашњи селектор Црне Горе.

Тумбаковић је причао и о игри Луксембурга.

"Луксембург ме није изненадио, није то она екипа какву памтим, то је сада једна дисциплинована екипа која зна шта хоће. Ипак, сматрам да је Србија боља у овом моменту".

Селектор истиче да је било пуно грешака и да ће се обавити детаљна анализа.

"Добар је резултат, било је интересантних детаља које треба да унапредимо, али је било и пуно грешака. Детаљна анализа ће нам помоћи да све издефинишемо на начин који нама одговара.Највећа група ових играча биће поново овде, али пратимо све који су нам интерсантни, постоји могућност да се појави неко нови. Ово је једно добро септембарско окупљање да бисмо анализирали све за даље", закључује Тумбаковић.

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Љубиша Тумбаковић, рекао је да је његова екипа играла квалитетно у данашњој победи над Луксембургом, али и да је било и много пропуста.

"Не могу да кажем да је било доста добро, али је било квалитетно. Било је и пуно пропуста. Предстоји озбиљан рад кроз октобарско и новембарско окупљање како бисмо унапредили оно што је добро, а елиминисали оно што је лоше", рекао је Тумбаковић новинарима после утакмице Луксембургу.

"Увек је лепо када се победи, са сваком победом се ствара боља атмосфера. Ово је подстрек да убудуће имамо лепшу атмосферу. Немамо прву или другу екипу, све су ово репрезентативци, а тим прилагођавамо по ономе против кога играмо. Све су то играчи репрезентације, имају одговорност и обавезу. Вероватно ће свако наше дуже битисање заједно биће квалитетније и боље", казао је Тумбаковић.

Репрезентација Србије ће следећу утакмицу играти 14. октобра против Литваније у Вилњусу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Доказано

12.09.2019 17:56

да нисмо за ЕП. Ту гдје јесмо то је ФсС одговоран. Пропало СП у Русији са МК а сада и ЕП са Тубаковицем. Ми идемо уназад . Ово висе није нормално ста ови у ФсС раде.

ОДГОВОРИТЕ