Tumba: Dug je put do prepoznatljive i kvalitetne igre!

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković posle pobede nad Luksemburgom kaže da "orlovima" predstoji ozbiljan rad u narednim mesecima.

Fudbal 11.09.2019 | 12:26
Tumba: Dug je put do prepoznatljive i kvalitetne igre!
Srbija je lako izašla na kraj sa Lukesmburgom i na gostovanju slavila pobedu od 3:1.

Tumbaković najavljuje veliki rad i kaže da je "dug put do stvaranja prepoznatljive igre".

"Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre, sad smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet, bilo je u momentima dobro i kvalitetno, treba u perspektivi da pokažemo opet, predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru , da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše", rekao je Tumbaković posle pobede.

Iskusni stručnjak nije hteo nikoga posebno da ističe.

"Ne bih nikoga posebno isticao, sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro imaju dobar odnos prema reprezentaciji, svako naše duže druženje i rad i biće kvalitetnije i bolje. Kada pobediš bolja atmosfera nego kada izgubiš makar izgubio i od Portugala. Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku", dodaje doskorašnji selektor Crne Gore.

Tumbaković je pričao i o igri Luksemburga.

"Luksemburg me nije iznenadio, nije to ona ekipa kakvu pamtim, to je sada jedna disciplinovana ekipa koja zna šta hoće. Ipak, smatram da je Srbija bolja u ovom momentu".

Selektor ističe da je bilo puno grešaka i da će se obaviti detaljna analiza.

"Dobar je rezultat, bilo je interesantnih detalja koje treba da unapredimo, ali je bilo i puno grešaka. Detaljna analiza će nam pomoći da sve izdefinišemo na način koji nama odgovara.Najveća grupa ovih igrača biće ponovo ovde, ali pratimo sve koji su nam intersantni, postoji mogućnost da se pojavi neko novi. Ovo je jedno dobro septembarsko okupljanje da bismo analizirali sve za dalje", zaključuje Tumbaković.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, rekao je da je njegova ekipa igrala kvalitetno u današnjoj pobedi nad Luksemburgom, ali i da je bilo i mnogo propusta.

"Ne mogu da kažem da je bilo dosta dobro, ali je bilo kvalitetno. Bilo je i puno propusta. Predstoji ozbiljan rad kroz oktobarsko i novembarsko okupljanje kako bismo unapredili ono što je dobro, a eliminisali ono što je loše", rekao je Tumbaković novinarima posle utakmice Luksemburgu.

"Uvek je lepo kada se pobedi, sa svakom pobedom se stvara bolja atmosfera. Ovo je podstrek da ubuduće imamo lepšu atmosferu. Nemamo prvu ili drugu ekipu, sve su ovo reprezentativci, a tim prilagođavamo po onome protiv koga igramo. Sve su to igrači reprezentacije, imaju odgovornost i obavezu. Verovatno će svako naše duže bitisanje zajedno biće kvalitetnije i bolje", kazao je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati 14. oktobra protiv Litvanije u Vilnjusu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dokazano

12.09.2019 17:56

da nismo za EP. Tu gdje jesmo to je FsS odgovoran. Propalo SP u Rusiji sa MK a sada i EP sa Tubakovicem. Mi idemo unazad . Ovo vise nije normalno sta ovi u FsS rade.

ODGOVORITE