ЕП до 21: "Змајићи" храбро и стрпљиво до бода у Белгији!

Послије убједљиве побједе над Молдавијом (4:0), "змајићи" су освојили велики бод у Белгији (0:0) у другом колу квалификација за ЕУРО 2021. године.

Фудбал 10.09.2019 | 22:08
ЕП до 21: "Змајићи" храбро и стрпљиво до бода у Белгији!
Млада репрезентација Босне и Херцеговине је непоражена на гостовању у Белгији!

Паметном и стрпљивом игром, првенствено у везном реду и дефанзиви, "змајићи" су успјели да освоје бод у Хаверлеу иако су "ђаволи" имали зрелије шансе и били бољи током већег дијела меча.

БЕЛГИЈА - БиХ 0:0.

Домаћин је најближи поготку био у 30. минуту кад је статива спасила Мартина Зломислића након ударца Алексиса Селемекерса са око 25 метара, док је у другом дијелу, најбољу шансу пропустио нападач Брижа Луи Опенда 15 минута прије краја.

Сам као дух се нашао испред гола БиХ на шест-седам метара и шутирао изнад пречке.

На другој страни, изабраници Винка Мариновића првенствено су водили рачуна о својој мрежи иако су креирали неколико полушанси испред голмана Миле Свилара, иначе сина некадашњег српског и југословенског чувара мреже Ратка Свилара.

Управо је голман Бенфике након грешке у 65. минуту умало омогућио нападачу БиХ Ерведину Демировићу да постигне погодак, али се брзо искупио за исту, а према напријед је опет најагилнији био и Зинедин Мустеданагић. Огорман посао у везном реду, првенствено на кварењу противничке игре, направио је и фудбалер бањалучког Борца Владан Даниловић.

Све у свему, кад се сабере, заслужен бод "змајића".

Белгија: Свилар, Борнаув, Фаес, Де Смет, Верстраете, Опенда, Антонући, Амузу, Буси, Петерс и Селемекерс.

БиХ: Зломислић, Шабановић, Шербечић, Миличевић, Мустеданагић, Даниловић, Демировић, Ћавар, Мујакић, Бојо и Ћатић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар