EP do 21: "Zmajići" hrabro i strpljivo do boda u Belgiji!

Poslije ubjedljive pobjede nad Moldavijom (4:0), "zmajići" su osvojili veliki bod u Belgiji (0:0) u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2021. godine.

Fudbal 10.09.2019 | 22:08
EP do 21: "Zmajići" hrabro i strpljivo do boda u Belgiji!
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je neporažena na gostovanju u Belgiji!

Pametnom i strpljivom igrom, prvenstveno u veznom redu i defanzivi, "zmajići" su uspjeli da osvoje bod u Haverleu iako su "đavoli" imali zrelije šanse i bili bolji tokom većeg dijela meča.

BELGIJA - BiH 0:0.

Domaćin je najbliži pogotku bio u 30. minutu kad je stativa spasila Martina Zlomislića nakon udarca Aleksisa Selemekersa sa oko 25 metara, dok je u drugom dijelu, najbolju šansu propustio napadač Briža Lui Openda 15 minuta prije kraja.

Sam kao duh se našao ispred gola BiH na šest-sedam metara i šutirao iznad prečke.

Na drugoj strani, izabranici Vinka Marinovića prvenstveno su vodili računa o svojoj mreži iako su kreirali nekoliko polušansi ispred golmana Mile Svilara, inače sina nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog čuvara mreže Ratka Svilara.

Upravo je golman Benfike nakon greške u 65. minutu umalo omogućio napadaču BiH Ervedinu Demiroviću da postigne pogodak, ali se brzo iskupio za istu, a prema naprijed je opet najagilniji bio i Zinedin Mustedanagić. Ogorman posao u veznom redu, prvenstveno na kvarenju protivničke igre, napravio je i fudbaler banjalučkog Borca Vladan Danilović.

Sve u svemu, kad se sabere, zaslužen bod "zmajića".

Belgija: Svilar, Bornauv, Faes, De Smet, Verstraete, Openda, Antonući, Amuzu, Busi, Peters i Selemekers.

BiH: Zlomislić, Šabanović, Šerbečić, Miličević, Mustedanagić, Danilović, Demirović, Ćavar, Mujakić, Bojo i Ćatić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar